«



Neden Bu Kadar Acıtır?
Bu duyguyu yaşamaya başladığımız ilk andan itibaren fiziksel belirtiler de kendini göstermeye başlar: Kalp atışı hızlanır, enerji artar, avuçlar terler, odaklanmakta zorlanılır ve zaman zaman baş dönmesi yaşanır. Bu fiziksel değişiklikler, birine ilgi duyduğunda veya ona derinden sevgi beslemeye başladığında yaşadığın duygusal değişikliklere eşlik eder.

Ancak, aşık olduğunda bu değişiklikleri sadece vücudun değildir; beynin de bu süreçleri geçirir.

Bu fiziksel çekim belirtileri aslında beynindeki değişikliklerden kaynaklanır. Hissettiğin duygu karşısında beynin kendini iyi hissettiren birkaç nörokimyasal ile dolup taşar. Bunlar, vücudun deneyimlediği farklı süreçlerde farklı roller oynayan dopamin, oksitosin, norepinefrin ve feniletilamin gibi kimyasalları içerir.

Örneğin, çekimin ilk aşamalarında yaşadığın baş dönmesi hissi ile ilişkilendirilen dopamin, beynin farklı işlevlerini de etkiler. Bunlar motivasyon, öğrenme, dikkat ve ruh hali gibi durumlardır.

Bununla birlikte, dopamin aynı zamanda beynin ödül sistemi ve zevkle ilgili deneyimleri ile de doğrudan ilişkilidir. Bu durumda, bir görevle daha büyük bir ödül algıladığında, genellikle beynin dopamin seviyelerinde bir artış olur.

Yani, romantik bağlar duygusal iniş ve çıkışlarla gelirler. Duygusal ve fiziksel uyarıcılar da beynin aynı nörokimyasal sistemi ile yönlendirdikleri için aşk acısı yaşanır.

Müzik, insanın doğaya eklediği uyumlu seslerdir. Ses, bir doğa olayıdır. Müzik, bu doğal ve etkin olaydan bilinçli bir çalışma ve emek ile bir sanat yapıtı yaratmak, sesi bilimsel ve estetik bir temele oturtmaktır. Bütün müzik türleri için ana öğeler ritim, tonalite, dinamik ve ses rengi olarak belirtilir. Bu önemli elemanlardan anlaşılacağı gibi müzik yalnız insanın içinden yansıyan duygularla değil, bilgi ve anlayışla yaratılabilir. Müziğin bilgisine bakış, bir sanat olayını anlamamızı da sağlar. Ritim, tonalite, dinamik ve ses renginden hiçbiri, müzikte tek başına yer almaz ancak birlikte müziksel bir bütünlük yaratırlar. Değişik müzik türlerinde farklı oranlarda ağırlık taşıyabilirler. Müzik teorisi, müzik sanatını gerçekleştiren belirli kavram ve sistemlerin bir araya gelmesinden oluşur.[1]

Müzik, bütün insan topluluklarında öyle veya böyle bir şekilde mevcut olan bir sanattır. Günümüzde (modern) müzik, kimi güncel, kimi de geçmiş dönemlerden gelen inanılmaz çok sayıda stilin bir araya gelmesiyle oluşur

Kırık kalp sendromu (kardiyomiyopati), nefes darlığı, göğüs ağrısı, kalp yetmezliği ve yaklaşan kıyamet hissi gibi kalp krizi belirtilerine benzer belirtilerin deneyimlenmesidir.

Ayrılık sonrası verilen aşırı stres tepkileri, kanın bir kalp krizini tetikleyebilecek küçük pıhtılar oluşturmasına neden olur. Örneğin, çok sevdiğin birinin ardından yaşanılan kalp kırıklığı nedeni ile fiziksel olarak göğüs ağrısı deneyimlenebilir.

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.