«

Kulağa Kaçan Su Nasıl Çıkarılır? Yöntemleri nelerdir?

Kulağa su gelmesi havuzda, denizde ve banyo yaparken meydana gelebilecek talihsiz bir olaydır. Özellikle deniz mevsiminin açıldığı yaz aylarında ortaya çıkar. Kulaktaki suya karşı ne yardımcı olur? Kulağa su kaçarsa nasıl çıkarılır?

Kulağa Kaçan Suyun Belirtileri?

  • kulakta dolgunluk hissi
  • kulak çınlaması
  • sağırlık
  • kulakta rahatsızlık
  • kulak ağrısı

Kulağa Su Kaçması Tehlikeli Mi?

Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır. Kulaktaki su gelecekte iltihaba dönüşebilir. İltihaplı bir kulak işitme kaybına ve ağrıya neden olur. Kulaktaki suyun neden olduğu enfeksiyonlar, kronik kulak rahatsızlığı olmayan kişilerde daha az görülür. Sedef hastalığı veya egzama gibi kulak hastalıkları olan kişilerin kulaklarında su sızıntısı yaşama olasılığı daha yüksektir.

Yer Çekiminden Faydalının

Başınızı yana eğin ve kulağınızı yere paralel tutun. Avucunuzu kulağınızı kapatacak şekilde başınıza koyun, birkaç saniye bastırın ve bırakın. Bu yöntem geçici bir vakum oluşturur. Suyu kulağınızdan çıkarmak için bir pamuklu çubuk kullanın. Çiğneme ve esneme, dış kulak kanalını gerdikleri için kulağınızdaki suyu boşaltmanıza da yardımcı olabilir. Asla kulağınıza bir şey sokmayın. Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır

Oksijenli Su ile Müdahale Etme

Hidrojen peroksit olarak da bilinen oksijenli su, kulaktaki sudan kurtulmanın en etkili yollarından biridir. Suyu biten kulağa damlalıktan birkaç damla oksijenli su koymak, suyun kulaktan çıkmasını kolaylaştıracaktır.

Saç Kurutma Makinesi İle Müdahale Etme

Saç kurutma makinesinin düzenli ve havadar ısısı, kulaktaki suyun hızla buharlaşmasına yardımcı olur.

Valsalva Manevrası İle Müdahale Etme

İlk olarak nefes alındıktan sonra ağız ve burun delikleri kapatılır. Solunan nefes nefes verilir ve hava tekrar serbest bırakılır. Buradaki en önemli nokta nefesi yavaşça üflemektir. Hızlı ve kuvvetli bir şekilde nefes verirseniz kulak zarınıza zarar verirsiniz. Hareketi doğru yaparsanız östaki borularının açıldığını hissedeceksiniz. Bu hareketi kulak zarınıza zarar vermemeye dikkat ederek tekrarlayabilirsiniz.

Zeytin Yağı İle Müdahale Etme

Zeytinyağı kulağınızdaki suyun dışarı atılmasına yardımcı olur ve kulak enfeksiyonlarını önler. Küçük bir tencerede biraz zeytinyağını ısıtın. Sıcaklığı test etmek için bileğinizin içine birkaç damla damlatın. Temiz bir damlalık kullanarak tıkanmış kulağa birkaç damla yağ damlatın. Yaklaşık 10 dakika sonra zeytinyağının akması için başınızı yana yatırın.

Esneme İle Müdahale Etmek

Kulaktaki suyu etkileyerek patlamasına ve gerginliğin azalmasına ve su sızmasına neden olabilir. Bir patlama sesi duyarsanız, suyun hareket ettiğini gösterir. Bu durumda, olumlu bir sonuç olabilir.

Çiğneme İle Müdahale Etmek

Ağzınızı hareket ettirmek östaki borusundaki gerilimi hafifletmeye yardımcı olabilir. Östaki borusunda sıkışan su, bu yöntemde suyun salınmasını sağlar. Daha sonra kafa yana yatırılır ve bu şekilde suyun dışarı akması sağlanır.

Hidrojen Peroksit İle Müdahale Etmek

Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır. Reçetesiz satılan hidrojen peroksit solüsyonları, kulağınızda su birikmesine neden olan kulak kirini ve kalıntıları giderir. Hidrojen peroksiti steril bir damlalığa koyun ve kulağınıza 2-3 damla damlatın. 30 saniye sonra, solüsyonun dışarı akması için başınızı tıkalı kulağa doğru eğin. Ağrı, şişlik, akıntı, kulaktan kanama, orta kulak iltihabı, kulak zarının delinmesi, kulak zarında tüp gibi enfeksiyon belirtileri varsa bu yöntemi kullanmayın.

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.