«

Babalar Günü Ne Zaman?

Babalar Günü ne zaman sorusu için geri sayım başlıyor durumda. İlk defa 19 Haziran 1910 yılında kutlanan Babalar Günü bu yıl hangi güne net olarak denk geliyor? Babaların Günü nasıl ne zaman ortaya çıktı? Babalar Günü, babalarımızın sevgisini ve çabasını takdir edebilmek için çok güzel bir fırsat haline gelmiştir. Babalar Günü geldiğinde pek çok insan babasını hatırlar ve ona hediye alır. Binlerce insan Babalar Günü ayın kaçında hangi güne denk geliyor diye merak eder. Babalar Günü tarihçesi her ülkede farklı özellikler gösterse de coşkusu ve bıraktığı etki her yerde aynı olacaktır. Genelde bütün ülkelerde bu özel günler, babaya hediye vermeyi ve çeşitli etkinlikleri içermektedir. Peki, Babalar Günü ne zaman Türkiye için hangi ayda ve tarihte kutlanır? Babalar günü 2023 yılı içinde 18 Haziran Pazar günü gerçekleşecektir.

Babalar Günü Ne Zaman?

Babalar günü 2023 yılı içinde 18 Haziran Pazar günü gerçekleşecektir.

Babalar Günün Önemi Nedir?

Babalar günü ne zaman olduğu her yıl sık sık merak edilir. Babalar günü babaların kendisini özel hissetmesinin bir yoludur. Yeri ve önemi babalar için oldukça büyüktür. Babalar gününde hediyeler yaparak babanızı mutlu edebilirsiniz.

 

Babalar Günü Nasıl Belirlendi?

Babalar günü bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd tarafından, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmesi sonucu ortaya çıktı. Dodd’un babası annesinin yokluğunda altı çocuğu tek başına büyütmüştür. Babasının doğum günü olan 5 Haziran gününü Babalar Günü ilan edebilmesi için çalışmaya başlamış ama bu önemli çalışmalar o tarihe yetişemeyip kutlama haziran ayı üçüncü pazar gününe ertelenmiş. Babalar Günü ilk defa 19 Haziran 1910 tarihinde Washington Spokane şehrinde kutlanmış. 1924 yılı Amerika Birleşik Devleti Başkanı Calvin Coolidge kutlamayı desteklemiş; ancak resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiş. 1966 yılı döneminde ise o dönemin başkanı olan Lyndon Johnson, her yıl haziran ayı üçüncü pazarı Babalar Günü olarak kutlanacağı açıklayan bir bildiri yayımlamış. 1972 yılında ise başkan Richard Nixon’ın imzası ile Babalar Günü yasal olarak ABD’de resmi tatil olarak ilan edilmiştir.

  • Regaib Kandili Ne Zaman? 2023 Detaylı Bilgi
  • Ramazan Ne Zaman Başlıyor? İlk Oruç Ne Zaman Tutulacak – 2023
  • Ne Zaman Emekli Olurum?
  • Kurban Bayramı Ne Zaman? (2023)
  • 2023 Kadir Gecesi Ne Zaman?
Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.