«

2023 Anneler Günü Ne Zaman?

Anneler günü her ülkede kutlanan evrensel bir gündür. Bugünün anlam ve önemi oldukça büyüktür. Bu önemli günde evlatlar annelerine hediye alarak onların sevinmesine yardımcı olur. Evlatları için her türlü fedakarlığı yapan anneler bu özel gün ile hediye alarak taçlandırılır. Anneler günü her ülkede aynı günde kutlanılır. 2023 yılında anneler gününün ne zaman kutlanacak belli olmuştur. 2023 yılı içerisinde anneler günü 14 Mayıs gününde kutlanacaktır. 14 Mayıs günü Pazar gününe denk gelmektedir. Bu sayede annelerinizi bir pazar kahvaltısı ile ödüllendirebilir keyifli bir hediye alarak mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

2023 Anneler Günü Ne Zaman?

14 Mayıs günü Pazar gününe denk gelmektedir.

Anneler Günü Tarihçesi

Anneler günü ne zaman olduğu gibi bu günün nasıl ortaya çıktığı da merak edilmektedir. Herkesin merakla beklediği bu gün 2022 yılı için geçmiştir. Ancak 2023 yılında anneler günü 12 Mayıs Pazar günü kutlanacaktır. Anneler günü, annelerimizi onurlandıran çok özel bir gün olarak bilinir. Değişik ve özel günlerde ve değişik ülkelerde kutlanmaktadır. Bu önemli günde anneler çeşitli hediyeler ister. Bu günü farklı ülkelerde yer alan insanlar yılın farklı günlerinde kutlar. Anneler günü gelenekleri, Antik Yunan döneminde Yunan mitolojisinde yer akan pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdiği yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlamıştır. Antik Romalılar da ilkbahar festivalinde İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinde ana tanrıça Kibele onuruna kutlayarak bu günü değerlendirmiştir. Dünyanın binlerce ülkelerinde farklı tarihlerde kutlanan bu Anneler Günü, Danimarka, Finlandiya, İtalya, Türkiye, Avustralya ve Belçika’da mayıs ayı ikinci pazarında kutlanmıştır.

Anneler Gününün Önemi Nedir?

Anneler günü ne zaman sorusuna cevap olarak 14 Mayıs 2023 tarihinde anneler gününü kutlanacağını söylemiştik. Anneler günün anlam ve önemi oldukça büyüktür. Anneler bugünlerde hediye alarak mutlu eder. Bizler için büyük çaba ve emek gösteren annelerimizi bugün de mutlaka mutlu etmek isteriz. büyük öneme sahip bu gün binlerce ülkede kutlanmaktadır. Siz de anneler gününü kutlayarak annelerinizi özel hissettirebilirsiniz. Bunun için sadece yanağına bir öpücük kondursanız bile anneleriniz oldukça mutlu olacaktır.

  • Regaib Kandili Ne Zaman? 2023 Detaylı Bilgi
  • Ramazan Ne Zaman Başlıyor? İlk Oruç Ne Zaman Tutulacak – 2023
  • Ne Zaman Emekli Olurum?
  • Kurban Bayramı Ne Zaman? (2023)
  • 2023 Kadir Gecesi Ne Zaman?
Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.