«



Merhaba arkadaşlar.

Potasyum zeytine ne zaman atılır?
ZEYTİN 100 litre suda 3 kg PN gübresi eritilip çiçek öncesi, meyve tutumundan sonra ve meyve irileşme döneminde uygulanmalıdır.

Zeytinde potasyum ne işe yarar?
Zeytin ağaçlarında potasyumun ise çiçek ve meyve teşekkülünde önemi büyüktür. Ayrıca potasyum, zeytin ağacının su tasarrufunu sağlar, soğuklara karşı direncini artırır, karbonhidrat oluşumunda rol oynar.

Potasyum Nitrat zeytine yapraktan verilir mi?
Potasyumlu ve fosforlu gübreler, ağaç taç izdüşümünde açılan 20–25 cm.lik çukurlara verilir. Potasyum nitrat kullanılarak yapraktan gübreleme uygulanan toplam sıvının 1000 l/ha olması halinde % 2-3’lük çözeltilerin kullanılması tavsiye edilmektedir.

Deniz Yosunu Gübresi Ürünü Özelliği
Deniz yosunu bitkilerde krolofil oluşumunu hızlandırarak yeşil aksamın iyi gelişerek artmasını, bu nedenden dolayı daha fazla karbonhidrat, protein vb. maddelerin sentezlenmesini sağlar.

Zeytine hangi ayda hangi gübre atılır?
Sulamanın çok fazla olmadığı ağaçlarda en uygun gübreleme dönemi kış, ilkbahar ve sonbaharda uygulanmalıdır. Gübreyi gövdeden 30 veya 90 cm yarıçapında toprağa ekilmelidir; yani taban gübresi uygulamaları taç iz düşümüne yapılmalıdır.

Şeker gübresi ne işe yarar?
İçeriğinde bulunan kükürt sayesinde, azotun bitki tarafından daha kolay alınmasını sağlayarak bitkinin kök, yaprak, gövde, dal, sürgün gelişimini destekler. Bunlara ilave olarak; Bitki stres ve hastalıklara karşı direncini arttırır. Soğuk ve sıcağa karşı bitkinin dayanımını arttırır.

#tarım #tarim #zeytinlik #fidan #hasat #gübre #gübreleme #budama #olive #olivetree #budama #çiftçi

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.