Benim Anasayfam

Yamaç Paraşütü Etkinliği / Gölbaşı Adıyaman / Halaylar / Cesi Dayı Fragman İzle

1713743911_maxresdefault.jpg



Yamaç Paraşütü Etkinliği / Gölbaşı Adıyaman / Halaylar / Cesi Dayı #gölbaşı #adıyaman #yamaçparaşütü

Önemli Uyarı: Videolarda yer alan görüntülerin tüm hakları MGTube kanalına aittir. Görüntülerin illegal / korsan şekilde indirilip bir başka amaçla (siyasi, ekonomik, reklam, tanıtım vs.) kullanılması durumunda hukuki mercilere başvuru yapılıp ilgili kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır !

Lisans Sahibi: MGTube

Youtube: https://www.youtube.com/c/MGTubee
Instagram: https://www.instagram.com/mgtubex
Facebook: https://www.facebook.com/mgtubex
Tiktok: mgtubex
Twitter (X): @mgtubex

Gölbaşı Deprem Durumu:

Gölbaşı Gölü’nün yüzeysel beslenme havzası 59 km2’dir. Bu havza içinde gölün yüz ölçümü (2.982.500 m2) 3 km2’ye yaklaşmaktadır. Gölün derinlik haritası ve profillerinin tetkikine göre gölün azami derinliği 22 metredir. Göl düzeyinin deniz seviyesine göre ortalama yükseltisi 885 metredir. Gölde yıllık ve mevsimlik seviye değişmelerine bağlı olarak gölün yüzölçümü ile derinliğinde değişmeler olmaktadır. Gölbaşı Gölü, büyük ölçüde akarsular tarafından beslenmektedir. Gölbaşı Gölü’ne güneyen karışan Yemişen ve Kırkbayır dereleri ile kuzeydoğudan karışan Nergis, Alikayası ve Ağ dereleri bunların başlıcalarıdır. Gölbaşı Gölü kıyılarında bataklık ve sazlıklar yer almakta ve ince bir şerit halinde gölü kuşatmaktadırlar. Seviye yükselmesi ile bu kesimler Gölbaşı Gölü’nün genişlemiş yerleri olarak görülür. Göl seviyesinin alçalması halinde bataklık alanlar nispeten genişlemekte ve derinlik azalmaktadır….

Kaynak: Gölbaşı Depresyonu, Prof. Dr. Ali Selçuk Biricik.

Bütün dünyanın gündemine giren ve Türkiye’yi derinden sarsan 6 Şubat depremi başta merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere birçok çevre ildeki vatandaşı etkiledi. Yaşanan üzücü hadise sonrası Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye yardım sevkiyatları başladı. Peki, Deprem olan 10 il hangileri? Deprem hangi illerde oldu? Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen 10 ilde OHAL ilan edildi. Binlerce evin yıkımına yol açan ve milyonlarca vatandaşı etkileyen deprem ile ilgili 4. seviye alarm durumuna geçildi… Olayın ardından Deprem olan 10 il ile ilgili araştırmalar başladı. Peki, Depremden etkilenen iller hangileri?
DEPREM HANGİ İLLERDE OLDU?
Deprem 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta meydana geldi. Meydana gelen iki depremin şiddetleri 7.7 ve 7.6 olarak açıklandı. Büyük bir yıkıma yola açan deprem başta Kahramanmaraş olmak üzere çevre illerdeki milyonlarca vatandaşı etkiledi. Depremin en şiddetli hissedildiği yerler ise Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa olarak açıklandı.
DEPREMDEN EN ÇOK ETKİLENEN 10 İL:
Kahramanmaraş
Gaziantep
Malatya
Diyarbakır
Kilis
Şanlıurfa
Adıyaman
Hatay
Osmaniye
Adana

Kaynak: https://www.aksam.com.tr/trend/deprem-hangi-illerde-oldu-depremden-en-cok-etkilenen-10-il-hangileri/haber-1342021

Gölbaşı, Adıyaman ilinin bir ilçesidir.
Adıyaman’ın batısında yer alır. Kuzeyinde Malatya, doğusunda Besni ve Tut İlçeleri, güneyinde Gaziantep, batısında Kahramanmaraş ili ile çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği 860 metre civarındadır. Gölbaşı İlçesi Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesini , Akdeniz’e bağlayan Devlet Karayolu ile DD’nin geçtiği bir güzergahta kurulduğundan, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerini birbirine bağlayan bir kavşak konumundadır. Bu yönüyle doğu ile batı arasında köprü konumundadır. Programda olan Kapıdere Yolu açıldığında Şanlıurfa ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Ankara’ya olan uzaklığı 183 km. daha azalacaktır. 30 köyü, 3 beldesi olan Gölbaşı, adını Gölün Başı kelimesinden almaktadir. biri ilçe merkezinde, ikisi çevre köylerde bulunan toplam 3 göl vardir. ilçe merkezinde…

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Gölbaşı,_Adıyaman

GÖLBAŞI İLÇEMİZİN TARİHİ

İlçemizin tarihi önemi, coğrafi konumundan kaynaklanmaktadır.İlçemizde kayda değer Sur,Kale ,Tapınak gibi benzeri tarihi yapılar az ise de çeşitli yerlerdeki Mağaralardan buranın iskan alanı olduğu görülmektedir.Gölbaşı İlçesinin en önemli tarihi yönü,yol kavşağında bulunmasıdır.Bu yol Cumhuriyetin kuruluşundan sonra İlçemizden geçen Devlet Demiryolu ve Doğu –Güneydoğu Akdeniz bağlantı yolu olan kara yolu ile pekişmiş ve özellik belirginleşmiştir.Çünkü ;ilk çağlarda Gölbaşı’ndan geçen transit yol “ Bağdat Yolu “ , “ Savaş Yolu” , “ Halep Yolu” , “Murat Yolu”gibi isimlerle anılmıştır. İlçe, Türkiye’mizin İdari yapılanmasında değişik illerin sınırlarına (Adıyaman- Malatya ) girmiştir.1958 yılında Besni ( Behisni ) İlçesinden ayrılarak,Adıyaman İline bağlı bir ilçe olmuştur. İlçenin tarihi durumunu incelerken, elbette Adıyaman’ın tarihi seyri içerisinde değerlendirme yapılmıştır.Çünkü, çeşitli devletler bu topraklarda hakimiyet sürerken,aynı özellik ilin diğer ilçeleri için de geçerlidir.Bu doğal bir tarihi gelişmedir.

Kaynak: http://www.golbasi.bel.tr/sehir/golbasi-tarihce/72/

source

Exit mobile version