Benim Anasayfam

UZUN YAŞAM için 2M-3S formülü: DOĞRU BESLENMEYLE DAHA UZUN VE İYİ BİR YAŞAM MÜMKÜN

1706931928_maxresdefault.jpg



Milyonlarca yetişkin ile yapılan çalışmalardan elde edilen veriler, günde belirli bir sayıdan fazla meyve ve sebze tüketenlerin daha uzun yaşadığını ortaya koydu.
Doğadaki Sağlık ekibi sizler için uzun yaşam araştırmasını inceledi ve bu videoyu hazırladı.
İyi seyirler ve lütfen sağ alt köşedeki kutucuğa tıklayıp abone olmayı unutmayınız.
Doğru, dengeli, sağlıklı ve kaliteli şeyler yiyip içenler daha sağlıklı ve uzun ömür sürer. Neden mi? İyi beslenmek her şey değilse bile çok şeydir de ondan!
Beslenme sadece karın doyurmak değildir, bundan çok daha fazlasıdır.
Yaş ilerledikçe yıkılanı, kırılıp döküleni, paslanıp bozulanı düzelten “doğal ilaçlar” sadece ve sadece besinlerle kazanılabilir.
İyi beslenmek ille de pahalı şeyler yiyip içmek anlamına gelmiyor.
Ucuz ama sağlıklı beslenmek de mümkün.
Şunu unutmamakta fayda var; yeni ortaya çıkan sağlık sorunlarının çoğunun arkasında ya yanlış beslenme, yüksek kalorili gıda tüketimi, fazla şeker, tuz kazanımı ya da besinler bulunan kanserojen maddeler var.
Herhangi bir sağlık sorununuz varsa bu sağlık problemini iyileştiren ya da kötüleştiren besinlerin neler olduğunu araştırıp, buna göre bir beslenme programı yapmanız çok önemli.
Doğru beslenmek vücudumuzun doku, organ ve sistemlerinin sağlığı için şart!
İyi beslenenlerin hücreleri daha az yıkıma uğruyor. O hücreler yıkım süreçlerine de daha çok direniyor, yıkılanı, döküleni daha kolay onarıyor.
Gelelim uzun yaşamak için 2M – 3S formülüne…
Amerikan Kalp Birliği’nin yayın organı sirkıleyşın’da yayınlanan araştırmanın sonuçları, günde 2’si meyve 3’ü sebze olmak üzere günde 5 kez meyve ve sebze tüketenlerin daha uzun yaşadığını ortaya koydu.
En önemli ölüm sebepleri olan kronik sağlık sorunları arasında gösterilen kalp damar hastalıkları ve kanser, meyve ve sebze içeriği yüksek beslenen insanlarda çok daha görülüyor.
Bu gerçek bilinmesine rağmen çoğumuz yeterli miktarda meyve ve sebze tüketmiyor.
Amerikan Kalp Birliği gibi kuruluşlar günlük 5 porsiyon meyve ve sebze tüketimi önere de tüketiciler tavsiye edilen tüketim miktarları konusunda tutarsız mesajlarla karşılaşıyor.
30 yıl boyunca takip edilen 100 bin yetişkine ait beslenme verilerini analiz eden bilim insanları, meyve ve sebze tüketimi konusunda şu çarpıcı sonuçlara ulaştı:
Günde 5 porsiyon meyve ve sebze tüketen insanların en düşük ölüm riskine sahip oldukları ve en uzun ömürlü olanların olduğu tespit edildi.
5’ten fazla porsiyon tüketmek, ilave bir fayda ile ilişkilendirilmedi.
Günde 2 porsiyon meyve ve sebze tüketimi ile kıyaslandığında, günde 5 porsiyon meyve ve sebze tüketen insanların
Tüm nedenlerden ölüm riskinin yüzde 13,
Kalp damar hastalığına bağlı ölüm riskinin yüzde 12,
Kansere bağlı ölüm riskinin yüzde 10,
Solunum hastalığına bağlı ölüm riskinin yüzde 35 daha düşük olduğu görüldü.
Bilim insanlarının bu araştırmayla ulaştıkları bir önemli veriye göre; bezelye ve mısır gibi nişastalı sebzeler, meyve suları ve patates gibi besinlerin bu konuda faydalı olmadığı, ıspanak, marul ve kara lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler ile havuç, narenciye meyveleri gibi beta karoten ve C vitamini yüksek meyve ve sebzelerin fayda gösterdiği belirlendi.
#uzunömür, #uzunyaşam, #uzunyaşamınsırrı,

***

ARAMALAR:
uzun yaşamın sırrı
uzun yaşamanın sırrı
uzun yaşamanın sırları
uzun yaşam
uzun yaşam sırrı
uzun yaşamak için ne yapmalıyız
uzun yaşamak,uzun yaşamak sağlıklı kalabilmek için nasıl beslenmeliyiz
uzun yaşamak için,uzun yaşamak için ne yemeliyiz
uzun ömür için ne yapmalı
daha uzun yaşamak için
daha uzun yaşamanın sırları
uzun yaşamak elimizde
uzun yaşamak sağlıklı kalabilmek için nasıl beslenmeliyiz
uzun yaşamak için ne yapmalıyız
uzun yaşamın sırrı az yemek

BUNLAR ÖNEMLİ:
Hekiminizin önerdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız. Unutmayınız ki, hastalık yoktur hasta vardır. Her hastalığın seyri insandan insana değişir. Teşhisi koyacak olan ancak, bir hekimdir. Bu doğal bitkilerin yardımcı ve destekleyici olduğunu unutmayınız.

UYARI: Bu bilgiler sağlık siteleri ve sağlık kitaplarından faydalanılarak hazırlanmıştır. Hiçbir şekilde doktor tavsiyesinin yerine geçmez.

source

Exit mobile version