«



📌Sertleşme Sorunu Neden Olur?📌
👨🏻‍⚕‍Sertleşme sorunu pek çok probleme bağlı olarak meydana gelebiliyor. Bunların başında organik sebepler bugün için yapılan araştırmalarda yani fiziksel bir bozukluğa bağlı olarak geliştiği daha fazla düşünülmekte. Bunların başında birincisi damarsal faktörler var. Yani penisin sertleşebilmesi için oraya kanın çok iyi akması lazım. Bu kan akışkanlığını sağlayan damarlarda bir tıkanıklık olması durumunda ya da damarın yapısal bütünlüğünün bozulması durumunda damarla ilgili faktörlere bağlı olarak sertleşme sorunu meydana gelebiliyor.
⭐Bir diğer görülebilecek sebep nörojenik faktörler. Bilindiği gibi penisin ereksiyon haline geçebilmesi için, kanın oraya dolabilmesi için sinirsel bir uyarı gerekiyor. Bu sinirsel uyarı bazen ameliyatlarla, mesela prostat ameliyatlarından özellikle prostat kanser cerrahisinden sonra o sinirin kesilmesine bağlı olarak akım geçmeyebileceği gibi bazen de diyabet gibi, multiple skleroz gibi bazı nörolojik hastalıklarda da akımın geçirgenliği bozularak sertleşme olumsuz yönde etkilenebiliyor.
⭐Bir diğer faktör hormonal faktörler. Hormonal faktörler içerisinde de en sık bilineni testosteron eksikliği. Testosteron eksikliği konjenital olarak beyinden salgılanan birtakım testosteron salgılanmasını uyaran hormonların azlığına bağlı olarak meydana gelebileceği gibi, daha sonradan yaşlanmayla ilgili testosteron eksikliği de oluşabiliyor. Bununla birlikte de görülebiliyor.
⭐Bir diğer faktör yapısal olarak penisteki anomalilere bağlı olarak olabiliyor sertleşme sorunu. Mesela peyronie dediğimiz penisteki bir kireçlenme ve penis eğrilikleri ile giden hastalıklarla birlikte yine sertleşme bozulabiliyor.
⭐Bir diğer faktör sistemik hastalıklar. Yani kişide mevcut birtakım hastalıklar olumsuz etkileyebiliyor. Bu hastalıkların başında da hipertansiyon, kalp hastalıkları ve diyabet geliyor. Yani bazı sistemik hastalıklar sertleşmeyi olumsuz yönde etkileyebiliyor.
⭐Bir diğer faktör oluşturabilen sebepler arasında kullanılan ilaçlar, özellikle sistemik hastalığı bulunan hastalarda, mesela kalp hastalığı, kronik karaciğer hastalığı, kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda, bu hastalığa bağlı olarak kullanılan birtakım ilaçlar sertleşmeyi de ciddi derecede olumsuz yönde etkileyebiliyor.
⭐Bir diğer sayabileceğimiz faktör ise, tüm bunlarla birlikte görülebilecek olan psikojenik faktörler. Elbette ki özellikle performans anksiyetesi başta olmak üzere, değişik psikiyatrik birtakım hastalıklarda da ya da bu bu hastalıklar için kullanılan ilaçlarla birlikte de sertleşme olumsuz yönde etkilenebiliyor.
⭐Ve belki bir diğer faktör ve önemli faktörlerden bir tanesi de geçirilen cerrahiler. Özellikle abdominopelvik bölge cerrahilerinde yani karın ve bu leğen bölgesini ilgilendiren ameliyatlarda prostat cerrahilerinden sonra daha sık olmakla birlikte, penisi uyaran sinirlerin hasar görmesi ile sonuçlanan ameliyatlarda da sertleşme olumsuz yönde etkilenebilmektedir.
.
.
Güncel bilgi ve tedavi yöntemleri için kanalımıza ABONE olmayı ihmal etmeyiniz.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
Sosyal Medya Hesaplarımı da Takip Ediniz.
İnstagram: https://www.instagram.com/dromerfarukkaratas/
Facebook :https://www.facebook.com/profdromerfarukkaratas/
İnternet Adresi: https://omerfarukkaratas.com/
.
.
Detaylı bilgi ve randevu için: 📲 0533 725 62 80
.
.
Adres: Çukurambar, Ankara Ticaret Merkezi Plazası(ATM) Kızılırmak Mah. 1450 Sokak No:1 B Blok Kat 19 Daire: 88, 06530 Çankaya/Ankara

#sertleşme
#sertleşmesorunu
#sertleşmesorunukaynakları
#ömerfarukkarataş

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.