Benim Anasayfam

SARı PRENSES NEDEN ÖLÜR( Labidochromis Caeruleus Ciklet Akvaryum Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı)

1719792769_maxresdefault.jpg



Sarı Prenses(Labidochromis Caeruleus)ciklet küçük akvaryumda ya da kavanozda yaşar mı? Sarı Prenses akvaryumunda kaç balık yaşar? Sarı Prenses filtresiz akvaryumda yaşar mı? Sarı Prenses ne yer, nasıl beslenir? Sarı Prenses akvaryum suyu ne sıklıkla değiştirilmelidir? Sarı Prenses akvaryum suyunun ne kadarı değiştirilmelidir? Sarı Prenses akvaryumuna musluk suyu konur mu? Sarı Prenses akvaryumu nasıl temizlenir? Sarı Prenses hangi balıklarla yaşar? Sarı Prenses alırken nelere dikkat etmeliyiz? Yeni alınan Japon balıklarını karantinaya almalı mıyız? Sarı Prenses akvaryum filtresi nasıl olmalı?

Kanalıma abone olmayı unutmayın.
https://goo.gl/bPi3mB
Sarı prenses küçük akvaryumda beslenmez.Sarı prenses tam bir Show boy yetişkin olduğunda boyu 8 ile 10 cm olabilmektedir. Bu yüzdende tek bir Sarı prenses kolonisi için yani 1 erkek 4 dişi için akvaryumunuzun minimum 80 cm ve en az 100 litre olması gerekir. Sonra ekleyeceğiniz her Sarı prenses için 15-20 litre su eklemelisiniz
Sarı Prenses bakarken yapılan ikinci hata ise akvaryumun kapasitesi üzerinde balık beslemektir.

5 Sarı prenses için gereken litre 100 litre
6 Sarı prenses için gereken litre 120 litre
7 Sarı prenses için gereken litre 140 litre
8 Sarı prenses için gereken litre 160 litre
9 Sarı prenses için gereken litre 180 litre
10 Sarı prenses için gereken litre 200 litre
15 Sarı prenses için gereken litre 300 litre
20 Sarı prenses için gereken litre 400 litre
Sarı Prenses akvaryumunda bakteriyel döngüyü sağlamalısınız. Videosu bu linkte.

Sarı prenses ne yer? Bu balık daha proteinli ve karbonhidratlı yemleri sever. Bunun için özel üretilmiş Çiklit yemleri kullanılmalıdır. Vahşi ortamda Sarı prenses kabuklular, bitkiler, böcekler ve ağzına sığan her balığı yer. Bu nedenle vereceğiniz yem de bu özellikleri taşımalıdır taze ya da haşlanmış sebze, kankurdu ve dondurulmuş midye içi ve kabukları soyulmuş karidesi de yiyebilir.
Sarı Prenses akvaryum suyu ne sıklıkla değiştirilmelidir?Haftada akvaryum suyunun 3 de 1 i kadarını değiştirmek yeterli olacaktır. Ayrıca yapmamanız gereken diğer şeylerin başında, akvaryumda bulunan aksesuar filtre ve taşların direk musluk suyunda yıkanmasıdır.Sadece akvaryumdan alacağınız su ile temizlemelisiniz.Kloramin balıklarınızı öldürür.Suyunuz klorlu ise, havalandırmanızda fayda vardır.Klor uçucu bir gazdır, kaynatma ile giderilemez. Ayrıca akvaryuma koyacağınız suyu çok hızlı bir şekilde akvaryuma koymayın,İlki akvaryum suyunun ve koyacağınız suyun derecelerinin farklı olma ihtimali var.Bu balıklarınızı şoka sokabilir.İkinci olarak hızlı su girişi balıklarınızı bağışıklık sistemini bozar, hastalanma şansını arttırır.
Akvaryumunuza koyacağınız su, beslediğiniz balıklar ile çok alakalıdır. Bazı balıklar yumuşak bazıları sert suları sever, yalnız yıllarca ülkemizde üretilen balıklar söz konusu olunca, bu balıkların çoğu, genelde o yörenin su kalitesine alışmış olurlar.
Sarı Prenses akvaryumu temizliği nasıl olur?Yapılan başlıca hatalar nelerdir? Bakterilerin en büyük düşmanı başlıca, musluk suyu, elektrik kesintisi ve deterjandır. Akvaryuma deterjan değdirmeyin.Eğer çok sık elektrik kesintisi olan bir bölgede oturuyorsanız, mutlaka bir güç kaynağı UPS bulundurun, çünkü filtrede ki bakteriler ölmeye 4 saat sonra başlar,24-48 saatte hepsi ölmüş olur. Musluk suyu altında yıkanan akvaryuma ait olan her şey bakterilerini kaybeder.Tekrar oluşması da aylar alır.
Sarı prenses hangi balıklarla yaşar? Sarı prenses balıkları genelde sakin bir balıktır.Bu yüzden de agresif balıklarla beraber yaşayamaz.Ancak bu balığın yaşam şartlarına uyan balıklarla beraber yaşayabilir.Öncelikle bu balıklar tropikal suları sever yani soğuk su balığı değildir,ayrıca Japon balıkları gibi soğuk sularda yaşamayı pek sevmezler.Kayalık ve kumlu akvaryumlarda yaşayan balıklardır, bu yüzden de bitkili ve kayasız akvaryumlarda yaşamazlar.Sarı prenses her yemi yer, Beraber yaşayacağı balıkların da bu tarz beslenme ihtiyacı gösteren balıklar olmalıdır. Sadece bitkisel beslenen ya da etçil balıklar ile beslenmesinde sakıncalar olabilir.Özellikle otçul balıklarla yaşarlarsa, sarı prensese verilebilecek protein ağırlıklı yem, diğer balıklarda şişme hastalığı yaratabilir.Etçil beslenen balıklara da verilecek olan et ağırlıklı yemler,Sarı prenseste iç parazit oluşma ihtimalini arttırır.
En başta yapmamamız gereken hata Sarı Prenses alırken yaptığımız hatadır. İstediğiniz kadar akvaryumunuzu Sarı Prenses için uygun hale getirin, eğer baştan balığınız hasta ya da zayıfsa, o balık yaşamaz.Yeni aldığınız balığı, karantina akvaryumuna almalısınız.Mantar ve beyaz benek hastalıkları kuluçka döneminde balıklarınızda belirti göstermese de kısa bir süre sonra balığınızı saracaktır.
Sarı Prenses akvaryumunda olmazsa olmazı filtredir size tavsiyem, filtre kullanmanızdır.
Kanalıma abone olmayı unutmayın.
https://goo.gl/bPi3mB

Facebook adresim: https://goo.gl/m9tTx4
Twitter adresim : https://twitter.com/CemCelikel
VK adresim : https://goo.gl/bFk1d2

source

Exit mobile version