«



Yüksek lifli yiyecekler
Pek çok yüksek lifli gıda, daha fazla gaza neden olabilir. Bu yiyeceklerin sindirim sisteminizde parçalanması daha uzun sürer, bu nedenle de zamanla fermente olurlar.

Yüksek lifli yiyecekler pişerken de bazen kokar, bu gazın da kokabileceği anlamına gelir. Bu durum, özellikle aşağıdaki gibi güçlü kokulu sebzeler için geçerlidir:

Brokoli
Çin lahanası
Kuşkonmaz
Lahana
Gazınız, lif bakımından zengin gıdalardaki kükürt nedeniyle çürük yumurta gibi kokabilir. Kükürt, bozulmuş yumurta gibi kokan doğal bir bileşiktir. Birçok sebze sülfür bazlıdır. Bu, şişkinliğe ve kötü kokulu gaza neden oluyorsa, diyetinizde basit değişikliklere gidebilirsiniz.

Yemekten sonra yenen meyve de midede proteinlerin öğütülmesini beklerken okside olur ve kötü kokulu gaza sebep olur. Meyveleri yemekten önce yemek ve 15:00’e kadar tüketmek daha sağlıklı bir yol.

İlaç
Nadiren de olsa, bazı ilaçlar kokulu gaza neden olur. Antibiyotikler, vücuttaki zararlı patojenleri öldürür. Ancak sindirime yardımcı olan bazı iyi bakterileri de yok ederler. Bu iyi bakteriler olmadığında da gazınız kokabilir. Ayrıca şişkinlik ve kabızlık yaşayabilirsiniz. Antibiyotik kullanmak zorunda kaldığınızda, antibiyotiklerden etkilenmesi güç olan bir yararlı bakteri olan Saccharomyces Boulardii içeren probiyotikler ile sürece destek olunabilir.

Kabızlık
Kabızlık, kalın bağırsakta dışkı veya dışkı birikimi olduğunu gösterir. Düzenli olarak kaka yapamazsanız, bu durum bakteri ve koku gelişmesine neden olabilir. Sonuç, kötü kokulu ve bazen ağrılı gazdır. Magnezyum desteği, kısa süreli karnıyarık otu kürü (Psyllium Husk), bol hareket, bol sıvı, saat yönünün tersine karın masajı ve tuvalete doğru oturmak kabızlık için basit bir çare olabilir. Vagus sinirini dengeleyecek frekans dinlenebilir.

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.