Benim Anasayfam

LEPiSTES BALıĞı NEDEN ÖLÜR?(Akvaryumu Kaç Derece Olmalı Ne Kadar Yem Verilir Hastalıkları Ne Yer)

1723364606_maxresdefault.jpg



Kanalıma abone olmayı unutmayın. https://goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome’a indirin. https://vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim: https://www.facebook.com/DeadRabbittr
Twitter adresim : https://twitter.com/CemCelikel
Lepisteslerin ölüm nedenleri sırasıyla şöyle,
Kötü su koşulları. Lepistes akvaryum suyu nasıl olmalı sorusunun cevabını verirken, asıl dikkat etmemiz gereken ve lepisteslerin ölmesine yol açan başlıca sebep, kötü su kalitesidir. Kötü su koşullarını da oluşturan başlıca faktörler, yenmemiş yemler ve balık atıklarıdır. Hele birde buna biyolojik yoğunluğu eklersek, lepistesleriniz bozulan bu su koşullarında fazla yaşayamayacaktır. Suda bulunmayan oksijen ve akvaryuma konulacak çok sıcak ya da çok soğuk su, balıkların ölümüne sebep olur. Tabi ki dinlendirilmeden konulan musluk suyu da Lepistesler için ölümcül olacaktır çünkü musluk suyunda ki klor akvaryumda bulunan amonyak ile birleştiğinde zehirli bir bileşiğe dönüşür.
Bakteriyel döngünün önemi nedir? Yeni kurulan Lepistes akvaryumlarında balıklar 2 ile 7 gün içinde ölmeye başlar, bunun nedeni akvaryumunuzda henüz oluşturamadığınız bakteriyel döngüdür. Bakteriyel döngü akvaryum kurulduktan ve içinde balıklar yaşamaya başladıktan yaklaşık 2 ay sonra oluşmaya başlar. Akvaryumun ve balıkların yaşamasını sağlayan da esas bu döngüdür.
Amonyak seviyesinin önemi nedir? Amonyağın oluşmasına sebep olan kaynakların tespiti de en az bakteriyel döngü kadar önemlidir. Yenmeyen yemlerin çürüyerek amonyak oluşturmasıdır ayrıca ölen balıkların çürüyen bedenleri de en önemli amonyak kaynaklarından biridir. Bakteriyel döngüsü tamamlanmamış akvaryum filtreleri, bakteriyel döngüsü tamamlanmamış taban malzemesi, Çürüyen bitkiler ve yaprakları, akvaryumda ki amonyak seviyesini aşırı derece de yükseltir. Yüksek amonyak da Lepistes balıklarınızın aniden ölmesine yol açar.
Lepistes balıklarımızı ne kadar beslemeliyiz? Ben balıklarımı beslemeyi ve sonra onları izlemeyi çok seviyorum eminim sizde benim gibi balıklarınızı beslemeyi çok seviyorsunuzdur. Ama balıklarınızı aşırı beslemek onların ölmesine sebep olur. Yetişkin Lepistes balıklarınızı günde sadece bir kere besleseniz yetecektir. Unutmayın ki her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese, bu ona yetecektir. Balıklara vereceğiniz yem 3 dk içinde verilir tüketilmelidir, tüketilemiyorsa fazla yem veriyorsunuz demektir, azaltın. Fazla yem suyu kirleteceği gibi balıklarınızın da kabız olma ihtimalini ortaya çıkaracaktır. Kabız olan balığınıza haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye verin.
Lepistes akvaryumunda kaç balık yaşar? Lepistes canlı doğurur ve birçok akvaristin üretebildiği yegâne balık türüdür. Bu balık bir kerede 20 ile 120 arasında yavru yapar ve bunu her ay tekrarlar ayrıca yeni yavrularda yaklaşık 4 ay gibi bir süre sonra kendi yavrularını vermeye başlar ve çok kısa bir zamanda akvaryum aşırı kalabalık olur. Bu, aşırı kalabalıklaşma daha düşük oksijen seviyeleri sorununa yol açabilir. Düşük oksijen seviyeleri lepistesler için ölümcül olabilir. Bu yüzden lepistes popülasyonunu kontrol etmek her zaman önemlidir. Bunu önlemenin yolu, ya yeni doğan balıkları ayrı bir akvaryuma almak ya da dişileri ayrı erkekleri ayrı akvaryumlara koymak. Her iki durumda da aşırı balık popülasyonunun önüne geçilebilir.
Lepistes akvaryumu su sıcaklığı ne kadar olmalı? Lepistesler her ne kadar 18 derece gibi sularda dahi yaşasa da bu balık tropikal bir balık olduğu için 22-28 derece arasında ki sularda bulunmalıdır. Aynı soğuk sularda olduğu gibi 28 derecenin üzerinde ki su sıcaklıkları, balıklarınızın yeterli oksijen alamamalarına neden olur. Bu da balıklarınızın boğularak ölmesine sebep olur. Su sıcaklığını sabit tutmak için mutlaka akvaryumunuzda ısıtıcı kullanmalısınız ve ayrıca gene akvaryumunuzu direk güneş gören yerlere ya da kalorifer peteklerinin önüne koymamalısınız.
Lepistes genetiği balığın uzun yaşaması için ne kadar önemli? Lepistes balığını alırken mutlaka güvendiğiniz kaynaklardan almalısınız. Büyük petshoplardan aldığınız balıklar genelde genetik olarak daha karışık olurlar ve her ne kadar parlak ve renkli balıklar olsa da ömürleri o kadar uzun olmaz. Bu yüzden daha yerel üreticileri tercih etmenizde fayda var. Bu balıklar hem daha sağlıklı olacaktır hem de sizin akvaryumda kullanacağınız suya daha yatkın olacaktır.
Lepistes balıklarını en çok öldüren hastalıklar nelerdir? Lepistes hastalıkları beyaz benek, mantar, yüzgeç erimesi, dropsy, tüberküloz ve parazittir. Bu hastalıkların, tüberküloz hariç hepsinin tedavisi vardır ama tüberküloz insana da bulaşabilen bir hastalıktır bu yüzden hasta balıktan kurtulmak en iyisidir. Diğer hastalıkların tedavileri, kanalımda ki videolarda mevcut. Eğer ilgilenen arkadalar olursa o videoları da izlesinler.
Kanalıma abone olmayı unutmayın. https://goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome’a indirin. https://vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim: https://www.facebook.com/DeadRabbittr
Twitter adresim : https://twitter.com/CemCelikel

source

Exit mobile version