Benim Anasayfam

KANSERDEN KORUNMAYA YARDIMCI OLAN DOĞAL BESİNLER

1706966629_hqdefault.jpg



Artık herkes kanserden korunmada beslenmenin önemini anlamış durumda. Sağlıklı beslenme yalnızca hastalıklardan korunmayı sağlamıyor, aynı zamanda kaliteli bir yaşam için de gerekiyor.
Bu yüzden kanserden korunmak için beslenme düzenine dikkat edilmesi gerekiyor.
Önce kanseri kısaca tanımlayalım.
Kanser, vücudun herhangi bir yerinde bazı hücrelerin kontrolsüz çoğalarak belirli işlevi olan hücreleri yok etmesiyle oluşan hastalıktır.
Peki, kansere geçit vermeyen besinler nelerdir?
Doğadaki Sağlık ekibi sizler için araştırdı ve bu videoyu hazırladı.
İyi seyirler ve lütfen abone olmayı unutmayınız.
#kanservebeslenme, #kanservebeslenmeilişkisi,

1- Posalı gıdalar tercih edin

Yapılan araştırmalar posa içeriği düşük bir diyetle beslenenlerde kalın bağırsak kanserlerinin, yüksek posalı beslenen topluluklardan daha sık görüldüğünü ortaya koyuyor.
Posa tahıl ve kuru baklagillerin dış kısımlarında, sebzelerde ve meyvelerde bulunur.

2- Çok çeşitli sebzeler, meyveler tüketin

Yapılan çalışmalar gün içinde yeterli meyve ve sebze tüketen kişilerin tüketmeyenlere nazaran yüzde 10 daha az kanser riski taşıdığını ortaya koydu. Kanserden korunmak için her gün mümkün olduğunca farklı renkte sebze ve meyveler tüketin. Çünkü ne kadar farklı renkle beslenirseniz, aldığınız antioksidan çeşidi o kadar fazla oluyor. Kadınlar günde 2-3 porsiyon, erkekler de 3-4 porsiyon meyve tüketmeliler.

3- Haftada 2-3 kez balık yenmeli

Yapılan çalışmalara göre, insan sağlığı üzerinde pek çok faydası bulunan omega 3 yağ asitleri aynı zamanda kanserin gelişme riskini de düşürüyor. Omega 3 yağ asitlerinin koruyucu etkilerinden faydalanabilmek için haftada 2–3 kez buğulama veya fırında pişirilmiş balık tüketmeyi alışkanlık haline getirin.

4- Kırmızı et tüketimini sınırlandırın

Bazı gıdaları tüketirken aşırıya kaçmak da kansere davetiye çıkarabiliyor. Bu noktada uzmanlar gereğinden fazla kırmızı et tüketiminin mide ve kolon kanseri riskini arttırdığına dikkat çekiyor.
Bu nedenle et tüketiminizi haftada 2 günden fazla ve toplam 350 gramı geçmeyecek şekilde sınırlandırın. Eti pişirirken kızartma ve kavurma işlemleri yerine; fırında, buharda veya haşlama işlemlerini tercih edin.

5- Şekerden uzak durun

Uzak durulması gereken bir başka gıda ise şeker. Fazla miktarda rafine şeker tüketimi hem enerji alımını hem de insülin seviyesini yükselterek yağ dokusunun artmasına neden oluyor. Artan yağ dokusu da kanser riskini yükseltebiliyor.

6- Probiyotikleri ihmal etmeyin

Bağırsaklar bağışıklık sistemimizin büyük bir çoğunluğundan sorumlu oluyorlar. Bağırsaklarımızdaki herhangi bir işlevsel bozukluk bağışıklık sistemimizi zayıf düşürebiliyor, bu da pek çok hastalığa davetiye çıkarabiliyor. Bu hastalıklardan en tehlikelisi de şüphesiz kanser. Bağırsaklarımızda iyi ve kötü bakteriler denge halindedir, ancak kötü beslenme, sigara, stres ve alkol gibi çevresel etkenlerden dolayı bu denge bozulabiliyor.

7- Doymamış yağ asitlerini unutmayın

Kansere karşı koruyucu olan tekli ve çoklu doymamış yağ asitlerini içeren soya ve kanola yağı, soya fasulyesi, keten tohumu, fındık ile ceviz gibi yağlı tohumlara da beslenmenizde mutlaka yer vermeniz gerekiyor.

***

ARAMALAR:
ARAMALAR:
kanser soru cevap
kanser belirtileri
kanser hastalığının belirtileri
kanser belirtileri
kanser belirtileri nelerdir
kanser belirtileri nasıl başlar
kanser belirtisi
kanser belirtileri saç dökülmesi
kanser belirtileri erkek
kanser belirtileri kadın
kanser belirtileri cilt
kanser belirtisi morluklar
kanser belirtileri kan tahlili
kanser belirtileri nelerdir saç dökülmesi
kanser belirti verir mi
kanser belirtileri morluk
kanser miyim
kanser miyim testi
kanser miyim nasıl anlarım
kanser miyim korkusu
kansere karşı bitkiler
kansere karsi olan yiyecekler
kansere karşı beslenme
kansere karşı bitkisel karışım
kansere karşı en etkili bitki
kansere karşı zerdeçal nasıl kullanılır
kansere karşı limon kürü
kansere karşı koruyucu bitkiler
kansere karşı koruyan çaylar
kansere karşı alınacak önlemler

UYARI: Bu bilgiler sağlık siteleri ve sağlık kitaplarından faydalanılarak hazırlanmıştır. Hiçbir şekilde doktor tavsiyesinin yerine geçmez.

source

Exit mobile version