Benim Anasayfam

Japon Balığı Durup Dururken Neden Ölür (Japon Balığı Bakımı ve Akvaryumu Nasıl Olmalı)

1725243553_maxresdefault.jpg



Kanalıma abone olmayı unutmayın. https://goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome’a indirin. https://vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim: https://www.facebook.com/DeadRabbittr
Twitter adresim : https://twitter.com/CemCelikel
VK adresim : https://goo.gl/bFk1d2
Bu videomda sizlere Japon balığı bakımının kolay mı yoksa zor mu olduğu hakkında bilgiler vereceğim. Bu videoyu izledikten sonra buna siz karar vereceksiniz. Japon balığı akvaryumu nasıl ve neler olmalı? Japon balığı akvaryumu ne kadar büyük olmalı? Hangi Japon balığını almalı? Japon balığı akvaryum filtresi nasıl temizlenir? Japon balığı nasıl beslenir? Japon balığı akvaryumu aksesuarları nasıl olmalı? Japon balığı akvaryumu dip çekimi nasıl olmalı? Japon balığı hangi balıklarla yaşar? Japon balığı akvaryumunda kaç balık yaşar? Japon balığı akvaryumu ne zaman temizlenir? Japon balığı alırken nelere dikkat etmeli, hangi kalitede olmalı? gibi soruların cevabını bulacaksınız.
Japon balığı bakımı kolay mı zor mu? Şimdi size sayacağım konuları dikkate alırsanız, Japon balığı bakımını nasıl kolaylaştığını, göreceksiniz.
Japon balıklarının sağlıklı olabilmesi için akvaryumun sağlıklı olması gerekir. Japon balıklarını akvaryuma koymadan önce, bu sistemi mutlaka oturtmalısınız, bu birkaç hafta sürer. Ama en kısa yolu, ya başka bir akvaryumdan alacağınız filtre suyunu akvaryuma koymak ya da akvaryumda başlangıç kiti kullanmalıdır.
Japon balığı bakmak isteyenlerin düştüğü en büyük yanılgı, küçük akvaryumlarda bu balıkların bakılacağı yanılgısı. Böylece balık bakımının da kolay olacağını düşünülür. Oysa ki bir gerçek var. Büyük akvaryumlarda su değerleri daha sabittir ve küçük akvaryumlara göre daha az bakıma ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden kimseye 100 litrenin altında ki bir akvaryumu, ilk başlangıç akvaryumu olarak tavsiye etmiyorum. Aslına da bakarsanız, Japon balığı için 100 litre de azdır.
Bazı Japon balıkları Shubunkin gibi, bakılması ve yetiştirilmesi diğerlerine göre daha kolaydır. Akvaryumunuzda ki Japon balıklarını bir araya getirirken de buna dikkat etmelisiniz. Çünkü farklı Japon balığı türleri, farklı gereksinimlere ihtiyaç duyacaktır. Gene akvaryuma seçeceğiniz Japon balığının da akvaryumda devamlı kullandığınız suya uygun olması gerektiğini de unutmayın. İlk akvaryumunuz küçük olacağından büyümeyen türleri de seçmenizde fayda vardır. Unutmayın ki bu balıkların bazı türleri 30-40 cm boya ulaşabilirler ve ayrıca iyi bakılırlarsa 30-40 yılda yaşayabilir.
Ayrıca Japon balığının soğuk su balığı olduğunu unutmayalım, bu balığın tropikal balıklar ile birlikte yaşaması demek, ılık sularda yaşamaya zorlanması anlamına gelir ki bu durum Japon balıklarının hastalıklara daha yatkın olmasına sebep olur ve yaşam sürelerini kısaltır. Ayrıca tropikal balıkların birçoğu Japon balıklarının kuyruklarını da yediği için, Japon balığına zarar verir.
Akvaryumu ne kadar az temizlerseniz, balıklarınız için o kadar iyi. Tabi ki bunun belli kuralları da var. Bu kurallar içinde yapmadığınız temizlik, balıklarınıza zarardan çok yarar sağlar. Filtrelerinizin temizlerken sıcak su veya deterjan kullanmayın. Çünkü bu iki durumda da akvaryumunuzun doğal temizliğini sağlayan bakterileri yok edersiniz, temizliği sadece akvaryumdan alacağınız su ile yapın ve filtre süngerlerinin tamamen temiz olmamasına dikkat etmeliyiz.
Balıklarımıza günde 1 kere yem vermeniz, o da balıklarınızın 3 dk içerisinde bitirebileceği miktardır. Japon balıklarının midesi yoktur ve ne kadar yem verirseniz verin yiyecektir. Hazmedemediği yemi de dışkı olarak atacaktır. Kendi göz büyüklüğü kadar yem yemesi, Japon balıklarını öldürmez ama fazla yem yemesi öldürür.
Japon balıkları çok oksijene ihtiyaç duyan balıklardır. Bu yüzden de akvaryumun yüzey seviyesi ne kadar geniş olursa, o kadar çok oksijen akvaryuma girer. Düzenli olarak filtrelenmeyen ve temizlenmeyen fanustaki suda zehirli maddeler artış gösterir. Eğer daha kolay bakılabilir bir Japon akvaryumu istiyorsanız, mutlaka balıklarınızı akvaryumda bakın ki balıklarınız uzun ömürlü olsun.
Japon balığı akvaryumu aksesuarları balıkların yutamayacağı büyüklükte çakıl, mangrow kökü, kalın köklü ve yapraklı bitkiler tercih edilmelidir. Japon balığı akvaryumuna kaya ve keskin ve sivri uçlu mercan ya da plastik aksesuarları da koymamalısınız.
Her bir Japon balığı için en az 20 litre suyun olması gerekir ki, balığınız daha rahat hareket edebilsin ve gelişsin. Bakteriyel döngüsü tamamlanmış bir akvaryumda temizlik 2 hafta da bir olabilir. Hatta filtre sistemi de iyiyse bu ayda bire kadar düşebilir. Dip çekimi ve su değişimi de bununla beraber yapılmasında fayda vardır. Görüldüğü gibi. Eğer birkaç konuya dikkat ederseniz, Japon balığı bakımı aslında hiç de zor değildir
Kanalıma abone olmayı unutmayın. https://goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome’a indirin. https://vidiq.com/#_l_pl
Facebook adresim: https://www.facebook.com/DeadRabbittr
Twitter adresim : https://twitter.com/CemCelikel
VK adresim : https://goo.gl/bFk1d2

source

Exit mobile version