Benim Anasayfam

Gece uyurken horlama neden olur? #horlama

1716579827_maxresdefault.jpg



Horlama sesi, ağız veya burundan yaptığımız solunum sırasında havanın belli noktalarda sıkışarak buradaki yumuşak dokuların titreşmesi sonucunda oluşuyor. Bazı kişilerde burunda küçük dil ve damak kısmının titreşmesi şeklinde olabileceği gibi bazı kişilerde dil kökünün de titreşmesi şeklinde olabilir. Kilo almakla veya anatomik yapıların oradaki kısımda dar olmasıyla biraz ilgilidir. İleriki yaşlarda dokuların gevşemesi de oradaki yumuşak dokuların biraz daha sarkmalarına neden olarak horlamayı kolaylaştırmakta.

Horlamadaki temel mekanizma, hava yolunun belli noktalarda özellikle bu uvula kısmında yumuşak damak kısmında ve dil kökü kısmında. Çoğunlukla da aslında sırt üstü yatarken yer çekiminin de katkısıyla, dokuların küçülmesi oradaki dokuların hava yolunu daraltması ve normalde oradan geçen havanın da solunum yolunda titreşime neden olmasıdır.

Horlamadaki mekanizma tabii bu şekilde basitçe anlatabiliyoruz ama bazen çözmek bizim için problem yaratabiliyor. Oluşturan mekanizma bu olmasına rağmen oradaki kemik yapıyı da dikkate almak gerekiyor. Kilo almak da solunum yolunu daraltacağı için horlamayı arttıran faktörlerdendir. Kişinin boyun yapısı, horlamada temel faktörlerden birisidir.

Detaylı bilgi ve randevu için https://medient.com.tr/horlama?utm_source=youtube adresini ziyaret edebilirsiniz.

#horlama #medient #erdemoğuz #nedenhorlamaolur

source

Exit mobile version