«



Antoryum Çiçeği Bakımı I ANTHURİUM BİTKİSİ
Nemli havayı çok sever Antoryum; tıpkı sahili, deniz havasını seven İspanyol kadını gibi.
Tutkudur Antoryum çiçeğinin anlamı. Hayatını güneşten alır, şayet yaşam alanına güneş sokarsanız, tüm enerji ve neşesini saçar bulunduğu yere, kırmızısı daha da parlar, cazibesi daha da artar. Çok soğuk olmamalıdır bulunduğu yer; yoksa küser, sıcaklığını yaşayabileceği bir ortam arayışındadır hep.

Dedik ya ruhunu bir sahil kasabasında yaşayan İspanyol kadınından almıştır diye, ona bu havayı hep hissettirmeniz gerekir. Bu son derece kolaydır, bulunduğu saksıyı, geniş bir tepsiye koyacağınız bol miktarda çakıl taşının üzerine oturtursanız, o kendini evinde hissedecek, cazibesini tüm ortama yayacaktır. Çakıl taşları ortamın nemini otomatik bir biçimde ayarlayacak, Antoryum da kendini güvende hissedecektir.

Onun güneşe ve neme aşık ruhunu güneşten mahrum bırakmamalısınız. Eğer bırakırsanız o zaman çiçek açamaz, size kıpkırmızı yapraklarıyla tutkulu dansını sergileyemez.

Antoryum çiçeği sevgi ve tutku ile beslenir, beğenilmeyi sever. Sizin onu beğendiğinizi ve sevdiğinizi hissettikçe daha da çiçek açacak, ışıltısını daha fazla yayacaktır. Toprağına göstereceğiniz ilgi, haftada bir yapraklarına fışkırtacağınız su, birkaç sevgi sözcüğü ile tüm güzelliğini size verecektir.
Antoryum Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır? Antoryum Nasıl Bir Ortamda Yetiştirilir?
Antoryum Çiçeği bakımı
Görsel: oglesbytc.com
Antoryum bitkisi çok uyumlu bir yapıya sahiptir. Bu çieçk birçok ortama uyum sağlayabilir. Hava akımını sevmez o yüzden ev içi cereyanından korumanız gerekir

Güneş isteği:

Güneş, Antoryum için oldukça önemlidir. Güneş görmeden çiçek açamaz. Ancak çok az bile güneş görebilse yeter. Az miktar güneşle bütün yıl kesintisiz çiçek açabilen bir yapısı vardır.
Filtrelenmiş güneşi tercih ederler. Özellikle cam kenarında tül perdeden süzülerek gelen güneş benzersiz bir kaynaktır.
Kasım ayının bitiminden şubat ayının bitimine kadar geçen 3 aylık süreçte güneşi direkt olarak almalıdır.
Toprak isteği:

Antoryum bitkinizin istediği toprak humuslu ve zengindir. Toprak nasıl zenginleştirilir? Çürümüş yapraklar ve dallar ekleyerek, gübreleme yaparak toprağı zenginleştirebilirsiniz.
Kalitesiz ve vitaminsiz toprak, bitkiye zarar verecektir.
Antoryum için en iyi toprak karışım topraktır. İdeal karışım ise şu şekilde olmalıdır;
Antoryum Çiçeği Hakkında
Görsel: myflowerspicture.com
2 ölçü iyi bahçe toprağı + 2 ölçü ponza taşı + 1 ölçü sığır gübresi + 1 ölçü yaprak çürüntüsü + 1 ölçü kestane toprağı

Doğu cephesine bakan pencere önünde, nemli ve havadar ortamlarda yaşamayı sever.
Kış mevsiminde eğer ev iyi ısıtılıyorsa gelişimi devam edecektir.
Hızlı büyüyebileceği en düşük sıcaklık geceleri 20 derece, gündüzleri ise en yüksek 28 derecedir. Isı düştükçe, büyüme hızı yavaşlayacaktır.
Hava sıcaklığı 32 derecenin üzerine çıktığında, eğer nem de artıyorsa bitki gelişimine devam edebilir ancak nem artmıyorsa çiçeklerde ve yapraklarda deformasyon meydana gelir.
Antoryum için nem hayati derecede önemlidir.
0 derecenin altına inen hava koşullarında Antoryum yaşayamaz.

Antoryum bitkinizi birkaç senede bir dinlendirmeniz önerilir. Dinlendirme şöyle yapılmalıdır. Ortalama 8-10 derece ısıda, güneş almayan ancak karanlık da olmayan bir odada su vermeden bekletilmelidir. Toprağın suyu neredeyse yarı yarıya indiği zaman sulanmalıdır. Bekleme süresi kasım ayının ortasından ocak ayının ortasına kadar sürebilir.

Antoryum çiçeğinin toprağını ve saksısını değiştirmek için ilkbahar aylarını beklemelisiniz. Besinli toprağı en az bir boy büyük bir saksıya ekleyerek, bitki saksısı değiştirilmelidir.
Su isteği:

Antoryum bitkinizi kireçsiz su ile sulamalısınız.
Suyunuzun çok sıcak veya soğuk olmaması gerekir, oda sıcaklığında su kullanılmalıdır.
Toprağın nemli kalmasına özen gösterin, elinizle nemi kontrol edip gerektiği zaman yeniden sulayabilirsiniz.
Bitkinizi suladıktan sonra saksının altına akan suyu toprağın geri emmemesi gerekir.
Fazla sulama yapraklarda ve kökler çürümelere sebep olurken yeteri kadar sulamama da kök ve yapraklara hayati zararlar verir.
Antoryum bitkisi su sever, ancak fazla sulama bitkinin köklerini çürütecektir ve onun yaşamasını engelleyecektir.
Yeterli güneş alan Antoryum, eğer toprağı ile de iyi beslenirse büyük çiçekli olur ve çiçeksiz kalmaz.

antoryum çiçeği kaç günde bir sulanır, kırmızı antoryum kaç günde bir sulanır, antoryum nasıl bakılır, antoryum nasıl çoğaltılır, antoryum nasıl çiçek açtırılır, antoryum nasıl sulanır, antoryum çiçeği bakımı,
antoryum nasıl yetiştirilir, antoryum nasıl çiçek açar, antoryum nasıl çoğalır,

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.