Benim Anasayfam

Ağız Kokusu Neden Olur?

Ağız Kokusu Neden Olur?

Ağız Kokusu Neden Olur?

Ağız Kokusu Neden Olur?

 Ağız kokusu halk arasında oldukça rahatsız edici bir durumdur. Kimi zaman bu durumu yaşayanlar insanların yanına yaklaşmak bile istemez. Çünkü ağız kokusu yakın mesafeden direkt olarak karşıdaki kişi tarafından algılanır. Bu durum ikili ilişkiler açısından oldukça kötü bir durumdur. Özellikle sabahları ağız kokusu sıklıkla yaşanmaktadır. Fakat sonrasında diş fırçalandığı zaman bu koku geçmektedir. Kimilerinde bu koku diş fırçalamaya rağmen geçmeyebilir. Bu noktada önce sorun belirlenmeli ve sonra çözümleri üretilmelidir.

Ağız Kokusu Sebepleri

Ağız kokusunu tetikleyen pek çok etmen bulunmaktadır. Kokuya sebep olan etmenler şu şekildedir;

  • Diş Fırçalamamak: Ağız kokusu sebepleri arasında en çok bilinenlerden bir tanesi diş fırçalamamaktır. Diş fırçalandığı zaman ağız kokusu direkt olarak geçmektedir.
  • Hastalıklar: İnsanlar belirli mevsimlerde belirli rahatsızlıklar geçirebilirler. Bu süreçte vücudun salgıladığı hormonlar dolayısıyla ağız kokusu yaşanabilir. Örneğin ağız içinde oluşan herhangi bir yara sebebiyle ağız kokusu yaşanılabilir. Ya da bir farklı örnek olarak mide sorunları da ağız kokusuna sebebiyet verir.
  • Sigara ve Alkol Kullanımı: Ağız kokusu sebepleri arasında en başta gelenlerden biri de sigara ve alkol tüketimidir. Sürekli içilen sigara kişide büyük ölçüde ağız kokusu sorunlarına yol açmaktadır. Aynı şekilde alkol de tüketildiği zaman ağız kokusu yapar. Özellikle alkol tüketildiği an değil ertesi gün oldukça ağız kokusu yapmaktadır.
  • Fazla Kahve İçmek: Kahve günümüzde oldukça sevilmektedir. Hem lezzetli hem de pratik bir içecektir. Kahvenin hayranlarına rastlamak oldukça mümkündür. Fakat ne yazık ki çok Fazla kahve tüketimi yaşandığında hem dişler sararır hem de yoğun bir ağız kokusu meydana gelir.

Ağız Kokusunu Geçirmek İçin Neler Yapılmalıdır?

 Ağız kokusunu geçirmek için öncelikle mutlaka dişler düzenli olarak fırçalanmalıdır. Düzenli olarak su tüketilmelidir. Sigara ve alkol tüketilmemelidir. Günde (kişinin bünyesine göre değişiklik gösterebilir) 2 fincan kadar kahve tüketilir. Gün içerisinde yoğun ağız kokusunu engellemek için naneli sakızlar çiğnenebilir. İlaç kullanımı olabildiğince minimum seviyeye inmelidir. Ayrıca en yakın sağlık kuruluşuna gidip bir test vermek gerekir. Çünkü ağız kokulu kimi zaman bazı vitamin ve mineral eksikliğinden de kaynaklıdır. Ağız Kokusu Neden Olur?

Exit mobile version