«



Mısır maalesef son yıllarda siyasi çalkantılar ve yaşanan tatsız olaylar nedeniyle adını duyduğumuz ülkelerden bir tanesi. Ancak Mısır denilince aklımıza gelmesi gereken aslında kadim tanrılar, tanrı kabul edilen firavunlar ve mitolojik öykülerdir. Çoğunluğu Müslüman bir ülke olmasına rağmen bugün Mısır yönetimi ve halkı da bu kadim geleneklerini biliyor ve bazılarını elinden geldiğince yaşatmaya çalışıyor.

Mısır, dünyada medeniyetin ilk işaretleriyle karşılaştığımız bölgelerden bir tanesi. Antik Mısır döneminin bilime yaptığı katkılar sayısızdır. Benzer bir katkıyı kültürel anlamda da görüyoruz çünkü burada yaşayan eski insanlar, günümüze kadar uzanan sayısız hikayeyi dünya kültür mirasına katmışlardır. Benzersiz coğrafyası ise cabası. Gelin Mısır ve özellikle Antik Mısır hakkında bazılarını ilk kez duyacağınız ilginç bilgilere yakından bakalım.

Merhaba değerli izleyicilerim kanalıma hoş geldiniz. Sizlere elimden geldiği kadar bilim ve teknoloji kategorisinde videolar sunuyorum. Tabi videolarım dan neler öğrenebiliriz dersenizde içinde yeni güncel bilgilerden tutun en eski bilgilere kadar duyup duymadığınız, ilginç bilgiler, ben bunu nasıl duymadım diyeceğiniz eğitici ve bilgilendirici videolarla karşınıza çıkıyorum umarım kanalımı beğenir ve bizlere destek olmanız için videolarımı beğenmeyi ve kanalıma abone olmayı unutmazsınız. #bilgi

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.