«



Caferiler, dünya Şii nüfusunun yaklaşık %90’ını oluşturuyorlar. Caferilerin, Türkiye’de sayıları net olarak bilinmemekle birlikte 500.000-600.000 arasında olduğu tahmin ediliyor.

Peki Caferi/Şii geleneğini Sünni ekolden ayıran noktalar neler? Caferiliğin inanç sisteminin tarihsel kökenleri nasıl oluştu? İmam Hüseyin’in Caferilerin anlam dünyasında nasıl bir yeri var? Caferiler kadere inanıyorlar mı? Hayır ve şerrin kaynağı ne? Namaz kılarken secdede alınlarını neden “taş/sıkıştırılmış toprak”a koyuyorlar? Peki Caferi inancında kadının konumu ne? Aşura ne anlama geliyor?

Caferi âlimi ve aynı zamanda Kars Ehl-i Beyt Derneği Başkanı olan Mir Kasım Erdem Türkiye’de yaşayan Caferilerin İran ve Azerbaycan’dan savaş nedeniyle Türkiye’ye göç ettiklerini, yüzyıllardır süren zorlama ve baskılara karşı inançlarını günümüze kadar taşıdıklarını anlatıyor.

Şu anda İran’ın Kum kentinde, Uluslararası El-Mustafa Üniversitesi’nde okuyan 21 yaşındaki Mir Hasan Can, bir yandan eğitimine devam ederken bir yandan da aldığı eğitimi insanlarla paylaşıyor.

#CaferilikNedir #CaferiOlmak #TürkiyedeŞiiler

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.