«



Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Önol
Randevu Tel : 02122307644
https://onoluroloji.com/

Cinsel İsteksizliğin Sebepleri
– Yüksek tansiyon ilaçları, kanser nedeniyle uygulanan kemoterapi, radyoterapi ve hormon ilaçları, kortizon ilaçları, bazı mantar ve mide koruyucu ilaçlar, adale kitlesini arttırmak için kullanılan anebolik steroitler ve bazı antidepresan ilaçlar cinsel isteksizliğe neden olduğu gibi depresyon da cinsel beraberlik arzusunu kötü etkiler.
– Beyindeki hipofiz bezinden salgılanan prolaktin hormonunun salgı bozuklukları cinsel isteksizliğe sebep olabilir.
– Tiroit ve beyinde hipofiz bezi hastalıkları, önemli cinsel isteksizliğe neden olan organik bozukluklardır. Hekim, kolayca tanı koyarak tedavi edebilir.
– Uzun süreli kullanılan antidepresan ilaçları da cinsel istek bozukluklarına yol açar.
– Tip2 diyabet, obezite ve yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklar libidoyu düşürerek cinsel isteksizliğe yol açar.
– Boşanma, yakınların ölümü, maddi sorunlar, yoğun çalışma ve diğer olumsuz faktörler de cinsel isteksizliğe neden olabilir.
– Uykusuzluk, önemli bir cinsel arzu isteksizliğini meydana getirir. Stres esnasında, kan damarları daralarak penise yeterli kan akışını önler ve sertleşme sorununa da yol açar.
– Hareketsizlik ya da fazla egzersiz yapmak da cinsel arzuda önemli rol oynar. Bunun aksine düzenli egzersiz, obeziteyi, yüksek tansiyonu, tip2 diyabeti kontrol altına alarak libidonun da düzelmesine yol açar. Düzenli egzersiz aynı zamanda stresi de azalttığı için libidoyu da arttırır. Cinsel isteksizliğe iyi gelir.
– Erkekte sertleşme kusuru, direk yolla cinsel isteksizliğe yol açmaktadır.
– Karşı cinsle beraber olmada başarısızlık endişesi yaşayan erkekte, performans anksiyetesine yol açabilir. Bu da erken boşalma ve cinsel isteksizliğe neden olur.

Cinsel İsteksizliğin Tedavisi
Cinsel isteksizliğin tedavisi için ilk önce yapılması gereken herhangi bir tıbbi sorunun olup olmadığının tespit etmektir. İyi bir sorgulama, fizik muayene, kan ve idrar tahlilleri ile kesin tanı konulabilir. Cinsel isteksizliğin sebebinin doğru bir şekilde belirlenmesi tedavide büyük rol oynar. Çünkü sebebine yönelik tedavi ancak sonuç vermektedir.

Hasta psikolojik etkene bağlı olarak cinsel isteksizlik yaşıyorsa psikolojik sebebi iyi bir sorgulanmayla belirlenir. Bu durumlarda mutlaka cinsel isteksizlik yaşayan kişi partneriyle birlikte değerlendirmelidir. Partnerleri hem ayrı ayrı hem de birlikte değerlendirmek sebebin belirlenmesi açısından önem arz eder. Çünkü partnerler arası cinsel yaklaşım veya uyumsuzluk cinsel isteksizliğe yol açabilir. Cinsellik hakkında bilgisizlik, tabular veya yaklaşım tarzları cinsel isteksizliği yaratan önemli faktörlerdendir. Bu durumlarda sex terapisi ile partnerlerin cinsel iletişimi güçlendirilir.

Erkekte sertleşme sorunu ve erken boşalma cinsel isteksizlik yaratabilir. Bu sorunlar neticesinde meydana gelen başarısızlık duygusu cinsel isteksizliği yükseltir. Günümüzde erkek sertleşme sorunun ve erken boşalmasının tedavisi mümkündür. Erkekler tedavi edilerek cinsel isteksizlik ortadan kaldırılır.

Testosteron hormonu verilmesi erkeklerde cinsel isteksizliğin tedavisinde kullanılabilir. Ancak testosteron hormonu kanda belirli bir seviyenin altına düştüğü zaman verilmelidir. Konunun uzmanı tarafından hormon tedavi planlamasının yapılması ve takip edilmesi gerekmektedir. Aksi durumda testosteron hormonunun verilmesi, cinsel arzunun tamamen kaybolmasına da neden olabilir. Maalesef ki günümüzde hastaların bilinçsiz şekilde hormon almasıyla istenmeyen durumlar oluşabilmektedir. Dışarıdan testosteron verilmesini gerektiren durumlarda aylık veya üç aylık dozda enjeksiyon etkinlik yönünden daha avantajlıdır. Cilde yapıştırılan testosteron ilaçlarının ise yan etkileri fazladır. Normal yolla testosteron üretimini arttıran bazı ilaçlar ve hayat tarzı değişiklikleri de cinsel isteksizliğin tedavisinde çok etkilidir.

Prof. Dr. Yavuz Önol, cinsel isteksizlik nedenleri, erkekte cinsel isteksizlik, cinsel isteksizlik belirtileri, antidepresan cinsel isteksizlik, cinsel isteksizlik çözümü, cinsel isteksizlik tedavi, cinsel isteksizlik psikolojik mi, cinsel isteksizlik sorunu, cinsel isteksizlik neden olur, cinsel isteksizlik geçer mi, cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunu, cinsel isteksizlik hormon, kadında cinsel isteksizlik, cinsel isteksizlik sebebi ve tedavisi konuları hakkında sizleri bilgilendiriyor. İyi seyirler dileriz.

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.