«



Yeni eğitim-öğretim yılı (2024-2025) bugün başladı. 3 milyona yakın öğrenci dersbaşı yaptı. 36 hafta sürecek yeni eğitim dönemi, 5 modül halinde ve 5 tatil dönemini kapsıyor. 2024-2025 eğitim döneminin ilk tatili sonbahar döneminde (26 Ekim-3 Kasım) arasında gerçekleşecek.
Cumhurbaşkanı Klaus İohannis, başkent Bükreş’te bir okulda açılışa katıldı. Öğretmen eşi Carmen İohannis ise Sibiu’da çalıştığı okulda öğrencilerine kavuştu.

Rus insansız hava araçlarının Romanya hava sahasına girmesi heyecana neden oldu. Savunma Bakanlığı, dronlardan birinin sınır boyunda bir köyün yakınında düşmüş olabileceğini duyurdu. Öte yandan savaş senaryolarına hazırlığın bir parçası olarak Prahova ve Dâmbovița’dan 6 bini aşkın yedek asker eğitime alındı.

Gurbetçi yuvaya dönüyor mu? Gurbetçiler için yaşam çalıştıkları ülkelerde de zorlaşıyor. Tası tarağı toplayıp kesin dönüş yapanlar olsa da hala yurt dışına göç devam ediyor. Dönenlerin temel sebebi ise aileden uzak olmaları.
Resmi rakamlara göre, 2008-2022 arasında yurt dışında çalışan 3 milyon 160 bin vatandaş var.

Ayıları besleyene 2 bin 200 ley ceza kesilecek. Karpatlarda ayılarla vatandaşlar sıkça karşı karşıya geliyor. Vatandaşlar sevgilerini onlara besin vererek gösterseler de bu jest her zaman olumlu karşılanmıyor. Buna bağlı olarak çok sayıda ayı saldırısı yaşanıyor. Bınu azaltmak için yönetmelik çıkarıldı. Vatandaşa ayıya yiyecek vermekten 1700 ley, izin verilmeyen yere park ettiği için 500 ley ceza yazılacak.
2023’te 560 kişi ayı saldırısında yaralandı.

İsviçre’deki açık tenis turnuvasını Romanyalı sporcu İrina Begu kazandı. WTA 130. Sıradaki Begu, Hırvat rakibini 2-1 yenerek kupayı kaldırdı. Montrö’deki madalya, 34 yaşındaki sporcunun kariyerindeki 6. birincilik oldu.
Öte yandan Paris’te sona eren paralimpik olimpiyatlarında Romanya 1 altın 1 bronz madalya ile 62. sırada yer aldı.

Romanya’da futbolun altın nesli olarak tarihe geçen isimlere adanan anıt National Arena stadı önünde açıldı. Kale şeklince ve 4 metre yüksekliğinde, 2,5 metre genişliğinde, 10 metre uzunluğundaki anıtın açılışına çok sayıda ünlü katıldı.

Sonunda sıcaklardan kurtulduk. Bugünden itibaren havalar soğuyacak. 14 Eylül’den itibaren ise her gün yağış görülecek.

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.