1. Anasayfa
  2. Bitki Bakımı
  3. Echeveria lilacina Hiç duydunuzmu? Echeveria Lilacina Sukulent Bakımı saksı değişimi nasıl yapılır🌺 Bakım

Echeveria lilacina Hiç duydunuzmu? Echeveria Lilacina Sukulent Bakımı saksı değişimi nasıl yapılır🌺 Bakım

«



Merhabalar arkadaşlar. Kanalıma hoşgeldiniz. Kanalıma abone olup,videolarımı sonuna kadar izleyip, Bildirimleri açıp🔔🔊, videolarımı beğenip,👌🏼👍👍 yorum✏️✏️🙃🙃🫠🫠 yaparak bana destek olabilirsiniz.

Bu videomda sizlere Echeveria lilacina çiçeğim hakkında bilgi verdim
Echeveria lilacina, ortak adı hayalet echeveria veya Meksika tavukları ve civcivleri, Crassulaceae familyasına ait Echeveria cinsindeki etli bitki türüdür.

Rozet yapan ve her dem sanki bir çiçekmiş gibi duran yaprakları ile echeveria’lar sukulent ailesinin en sevilen, en çok peşinde koşulan türüdür. Sayısısız türü, birbirinden benzersiz renkler sergileyen çeşitleri vardır. Kırmızı, siyah, pembe yapraklılarından tutun da fırfırlı hatta kabartmalı yapraklarına bile rastlanan echeverialar; bakımı kolay ve bol çiçeklenen sukulentlerin başında gelir.

Yanlardan verdiği sürgünlerle toprağın üzerini hızla kaplayan bitki, sürgünleriyle bir arada çiçeklenme dönemine girdiğinde, görülmeye değer bir manzara yaratır.

Çanak şekilli yapraklarından kolaylıkla çoğaltılabilen, çok yıllık bitki ne kadar ışık alırsa performansını ve güzelliğini o denli sergileyebilir. En güzel yarı gölge alanda yetiştirilebilen echeverialar her gün düzenli en az 8-10 saat ışık almalıdırlar. Yazın aşırı yakıcı öğle güneşinden korunmak isterler.

Kuraklığa yüksek derecede dayanıklı oldukları halde düzenli ama kararında sulama, onları mutlu edecektir. Kış aylarında diğer sukulentler gibi çok az sulama isteyen bitkiyi bu aylarda dinlendirmek, kök çürümelerini önleyeceği gibi, baharda coşmasına da sebep olacaktır. Kaya bahçelerinde doğrudan toprağa da ekebileceğiniz bitki, sıkışık kaya aralarından ilerleyerek yayılacak, boşlukları dolduracaktır. Saksı yetiştiriciliğinde uzun yıllar, zahmetsice yetiştirilen bitki neredeyse hiç bakım istemeyen bir bitkidir.

★İnstagram: https://instagram.com/rengarenk_hobi_evimm?igshid=ZDc4ODBmNjlmNQ==
★ Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100094593101027&mibextid=ZbWKw
★ Twitter

#echeveria #echeverias #sukulent #sukulentbakımı #sukulentçoğaltma #sukulenty #saksıdeğişimi #toprakdeğisjmi

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.