«



DİKİŞ HİLELERİ

Bugün sizlere temel dikiş tekniklerinin nasıl yapıldığını göstereceğim. Bunların arasında el dikişi, teyel, seyrek dikiş, fransız düğümü ve zincir dikişi de var.

Ayrıca sizlere, inanılmaz güzel ve yapması çok pratik nakışlı çiçek yapımını da göstereceğim. Örneğin: gül, karahindiba, kurdele nakışı tembel papatya, sümbül, saten çiçek ve papatya gibi. Yaratıcı olun ve eğlenin! Çok şık saksı ve çiçeklik yapımını, toprak gübresi olarak kahve telvesi kullanımını hatta bebek bezini bitkiniz için nasıl kullanabileceğinizi de göstereceğim!

Bu basit dikiş tüyolarına hayatınızda yer açmanız gerektiğine düşünüyorum! En sevdiğiniz pantolonunuzda açılan delikleri nasıl saklayacağınızı, temel nakış dikiş tekniklerini uygulamayı, en sevimli pompomların yapımını, portatif iğnelik yapmayı, inatçı iğnelerle baş etmeyi, basit elbise desenleri yaratmak ve acemi tasarımcılar için daha pek çok muhteşem tüyo sizi bekliyor!

Bu kez sizlerle beklenmedik durumlarla karşılaştığınızda ihtiyacınız olabilecek şipşak kıyafet onarım-düzeltme tüyolarını paylaşmak istiyorum.

Bu sürekli başıma gelirdi. En sevdiğim yırtık kotumu giyerken istinasız her seferinde sol bacağım dizdeki yırtığa takılırdı! Bu duruma sinir olurdum çünkü kotuma zarar vermekten korkardım! Nihayet bu soruna bir çözüm buldum.

Eski iplerin hepsini kestim. Beyaz bir iple güzel bir şekilde tekrar diktim. Gerçekten de işe yaradı!

Sütyen askılarımın sürekli kayıp durmasından bıktım usandım. Her yaz bu sıkıntıyı yaşıyorum. İşte bulduğum çözüm:

Elbisemin omzunun iç kısmına adeta bir köprü şeklinde, iki çıtçıtla küçük bir şerit kumaş veya kurdele dikiyorum. Sonra sütyen askısını bunların arasına çıtçıtlıyorum. İşte bu kadar basit!

Bu aralar sertleştirilmiş keçe kullanmam gereken bir proje üzerinde çalışıyorum. Bunları tuhafiyelerden önceden sertleştirilmiş şekilde satın alabilirsiniz ama maalesef piyasadaki renk ve ebatlar çok sınırlı olabilir. Ayrıca beni tanıyorsanız kullanacağım sertleştirilmiş keçe konusunda çok titiz olduğumu da bilirsiniz. Keçeyi evde sertleştirmek sandığımdan çok daha kolay ve masrafsız oldu.

Kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler var fakat benim için şu hepimizin bildiği beyaz okul tutkalı adeta mucizeler yarattı. Şimdi de okul tutkalı kullanarak keçeyi nasıl sertleştireceğinize bir bakalım.

Keçeyi sertleştirmek için ihtiyacınız olanlar:

keçe

beyaz okul tutkalı

ılık su

eski bir kap

balmumu kağıt

ütü ve ütü masası

ZAMAN BİLGİSİ:

2:44 Kot pantolonları onarma

6:46 İp derdine son

10:22 Kolay kurdele dekorasyonları

11:42 Mükemmel düğüm!
__________________________

5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: https://goo.gl/988RDr
Olumlu bak kanalına abone olmak için: https://goo.gl/aoVCYZ

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.