«



Mercimek mantısı, kırmızı mercimek kullanarak yapılan, hafifliği ve lezzeti ile diyet yapanların kurtarıcısı olacak harika bir tarifle geldik!
Düşük kalorili oluşu, besleyiciliği ve doyuruculuğu ile de beğenileri toplayacak bu tarif sadece diyet yapanlar için değil sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için de harika bir seçenek.
Alışılmış mantı tariflerine göre daha pratik ve hızlı hazırlanabilen, sofralarınıza sağlık ve lezzet katacak mercimek mantısı tarifini sizler de mutlaka denemelisiniz.
Mercimek mantısı nasıl yapılır? merak ediyorsanız sizler için adım adım hazırladığımız videomuzu buraya bırakıyoruz. İzlemeyi ve evlerinizde denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!

1-2 kişilik
Hazırlama: 15 Dakika
Pişirme:20 Dakika

Mercimek Mantısı Tarifi;
https://www.nefisyemektarifleri.com/diyet-mercimek-mantisi-6220141/

Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su (400 ml)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
2-3 dal maydanoz

Sosu İçin;

1 diş sarımsak
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı
Öncelikle 1 su bardağı kırmızı mercimeği bol suyla yıkayalım.
Daha sonra yıkadığımız mercimeği bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ekleyerek pişmeye bırakalım. Kullandığınız mercimeğe göre su miktarı değişiklik gösterebilir. Piştiğinde suyunu tamamen çekecektir.
Suyunu tamamen çekinceye kadar yaklaşık 25 dakika boyunca pişirdiğimiz mercimekleri ocaktan alıp bir karıştırma kabına aktaralım.
Biraz ılıdıktan sonra üzerine 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, yarım çay kaşığı karabiber ve ince ince kıydığımız maydanozları ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.
Soğuyan harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Bu aşamada elinizi ıslatarak şekillendirebilirsiniz.
Tüm harcımızı şekillendirdikten sonra 5 yemek kaşığı kadar yoğurda 1 diş sarımsak ilave ederek güzelce çırpalım.
Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı kadar tereyağını eritelim.
Eriyen yağa 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyerek kızdıralım.
Servis esnasında mercimek mantılarının üzerine önce yoğurt sosundan daha sonra da kızdırdığımız tereyağından gezdirelim.
Biraz da maydanoz serpiştirdikten sonra mercimek mantımız servise hazır. Afiyet olsun!
#mercimekmantısı #nefisyemektarifleri

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.