«



Kanalımıza hosgeldiniz bugün sizlerle birlikte saksıda, bahçede Sardunya yetistirmenin inceliklerinden bahsedeceğiz.
Saksıda sağlıklı şartlarda Sardunya yetistirmek, dikkat ve ilgi isteyen bir iştir.
Sardunyalar yetisirken, bol güneşe ve sıcağa ihtiyaç duyarlar. Ekim aşamasından sonra yapılması gereken pratik yöntemleri sizlerle paylaşacağız.
Bugün ayrıca sizlerle Sardunyaların bakımı hakkında bilinmesi gereken püf noktaları da paylaşıyor olacağız.
Sardunyalar, Güney Afrika’da 230 kadar türü doğal olarak yetişmektedir. Çok yıllık otsu veya yari odunsu çalı şeklinde bitkilerdir. Yaprakları parçalı ve parmak damarıdır .Otsu kısımları açık , kenarları ise koyudur.
Akdeniz bölgesinde, bütün kış boyunca bahçelerde görebileceğiniz çok yıllık bitkilerdir. Pembe , Kırmızı, Beyaz tonlarında çiçekleri vardir. Eşeysiz ürer ve ekilen küçük parçadan büyüyebilirler. Akdeniz bölgesinde bolca yetiştiği için Akdeniz ile özdeşmistir. Kışa dayanıklı, sıcağı seven ve çok çiçek açması için bol güneş görmesi gereken bir bitkidir. Gelişimi için neme ihtiyaç yoktur. Toprak yapısı olarak , kızıl toprakda daha hızlı büyürler. Kuraklığa, ısıya dayanıklıdır ama dona karşı çok hassastır.
Sardunyalar, dünyanın her tarafinda sevilerek yetişir. Bakımı ve çoğaltılması kolaydır. Sardunyaların en uygun celik alma zamani Temmuz ve Eylül aylarıdır ama Ocak ve Şubat aylarında da çelik alınabilir.
Celikler, 7.5 cm uzunluğunda, çiçek tomurcuğu taşımayan yan sürgünlerden alınır. Ortam sıcaklığı 20°C üzeri olması halinde, Çelikler 16 ile 20 gün içerisinde köklenir. Mayıs aylarında, donların görünmeye başladığı zamana kadar çiçeklenir.
Kışın Ferah , havadar ve sıcaklığı 10°C olan yerlerde rahat yetişir. En iyi gelişimini 15°C dolaylarında gösterir. Kışın 7 °C ile 10°C olan yerlerde muhafaza edilmelidir. Bitkimiz, yüksek orantılı nemden hoşlanır Bulunduğu ortamda Nemi arttırmak sisleme şeklinde sulama yapılabilir.
İki yılda bir saksı değiştirmek yeterlidir.Bi islem ilkbaharda Mart aylarında yapılır. Büyüme ve çiçeklenme döneminde bolca sulanmalıdır. Çiçeklenme bittikten sonra fazla su verilmemelidir. Toprak yapısı, orta derecede nemli hatta kuru tutulmalıdır. Budama yapmak icin şubat ve mart ayi tercih edilir. Hastalıkların artmasını önlemek için aşırı sulamadan uzak durulmadır.
BİZLERİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Kanalımıza ABONE olup bizleri takip edebilir, BEĞEN atarak da destek olabilirsiniz. Bir sonraki videomuzda görüşebilmek dileğiyle
🍀Thank you for watchind!
🍀Don’t forget to Subscribe my channel

HERKESE TEŞEKKÜRLER ❤
🌺sardunyalarıçoğaltmayöntemlerıi
#sardunyanasılçoğaltılır #sardunya #sardunyabakımı #garden #diy #bitki #bitkiler #bitkitedavi #gübreleme #gübre #fide #sebze #sebzenasılyetişir #budama #organic #organiktarım #büyüyen #chili #organikyaşam #sulama #water #bakımı #orkide #orchids #püfnoktaları #plants #tips #potato #patates #diygarden #video #analiz #yorum #Growing #Terrace #Büyümek #teras #büyüyen #cucumber #salatalik #çiçekcoşturangübre #doğal #lemon #limon #tree #grafting #cilek #harvest #watermelon

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.