«



HABER | Son Dakika Haber ve Güncel Haberler
#Haber #SonDakika #AHaber #Canlı #Gündem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında “İşte en borçlu 5 belediye” ifadeleriyle, şu verileri paylaştı:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi 5,7 milyar lira, İzmir Büyükşehir Belediyesi 5,3 milyar lira, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3,3 milyar lira, Adana Büyükşehir Belediyesi 3 milyar lira ve Şişli Belediyesi 1,8 milyar lira.” olduğunu bildirmişti.

Peki, borcunu ödemeyen belediyelere nasıl bir yaptırım uygulanacak? Primler nasıl tahsil edilecek? A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün soruyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan A Haber canlı yayınında gündeme dair merak edilenleri cevaplıyor.

İşte Bakan Işıkhan’ın açıklamalarından satır başlıkları;

Belediyelerimizin yaklaşık 96 milyar lira prim borcu bulunmaktadır. Tabi bundan öncesinde de sosyal güvenlik sistemi içerisinde sigorta primleri neden önemlidir sorusunu da yanıtlamamız gerekiyor. Aslında ülke olarak ekonomik kalkınmayı ve refah artışını sağlamak için kapsamlı ve güvenli sosyal güvenlik sistemine ihtiyaç duyulmakta.

Bakanlık olarak emekli aylıklarını ve sağlık hizmetlerine erişim aynı zamanda sosyal yardımlar gibi mekanizmalarla vatandaşlarımızın yaşam kalitesini korumayı ve sürdürmeyi aynı zamanda gelir güvencesi sağlamak için çalışıyoruz. Biz çalışanlarımızın bugününü ve yarınını garanti altına almak istiyoruz.

Çalışanlarımız çeşitli risklerle karşılaşabilirler. Burada özellikle gelirlerini azaltan veya giderlerini arttıran nedenler söz konusu. Ekonomik krizler, doğal afetler, işsizlik, iş ve meslek hastalıkları, malullük gibi durumlara karşı sosyal güvenlik bakanlığı olarak vatandaşlarımızı korumak zorundayız. Bunların yanında da topladığımız primler aracılığıyla vatandaşlarımıza sosyal güvence sağlıyoruz. Sadece bununla yetinmiyoruz sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı tanıyoruz. Aynı zamanda emeklilik döneminde vatandaşlarımıza emekli aylığı ödeyerek burada maddi güvence sağlıyoruz.

1402 belediyenin 1307’sinin borcu bulunmakta.

.

🔔 Dünyadan ve Türkiye’den en güncel haberlere anında ulaşmak için A Haber YouTube kanalına abone olup bildirimleri açabilirsiniz.

🔔A Haber YouTube kanalına abone olmak için;
►https://bit.ly/3T6Fg9c

🔔A Haber canlı yayınını takip etmek için;
►https://l24.im/EQXD1R7

A Haber Resmi Web Sitesi
► https://www.ahaber.com.tr

Sosyal Medya Adreslerimiz
► https://facebook.com/ahaber.com.tr
► https://twitter.com/ahaber
► https://instagram.com/tvahaber
► https://tiktok.com/@ahaber
► http://t.me/ahabercomtr

#AHaber
#Haber
#SonDakika

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.