«



HAPİSTE HAYATTA KALMAK İÇİN TÜYOLAR

Piper Kerman’ın hapisteki tecrübelerine dayanan “Orange is the New Black?” dizisi kadın mahpusların büyük boy pedleri hücrelerini temizlemek, derme çatma terlik yapmak veya ameliyat maskesi olarak yararlanmak için nasıl kullandıklarını gösteriyor.

Daha da ilginç bazı tüyolar güzellikle ve belki de cezaevi ziyaretlerinde kullanmakla ilgili: Amerika’da satılan Kool-Aid isimli şekerlemeyi, geçici saç boyası olarak ya da vazelinle karıştırıldığında ruj olarak; kahveyi göz farı veya yüz maskesi olarak; tuvalet kağıdı rulolarını saç maşası olarak; renkli kalemleri göz kalemi olarak kullanabilirsiniz (oof canım yandı!).

Eski mahkumların deneyimlerine göre, bir dilim ekmeği kağıda sararak sıcak borular arasında beş dakika tutmak suretiyle hapishane tostu yapabilirsiniz. Aynı zamanda tuvalet kağıdı bir fırına da dönüştürebilir:

Tuvalet kağıdı bir silindir içine yuvarlanır, uçlarından katlanır ve yakılır, böylece rulo içten dışarı doğru yanar. Bu yanmayı yavaşlatır ve ısıyı arttırır. Mahkumlar az pişmiş yemeklerini alevin üstünde tutarlar, ve işte bu, yemeği artık istediğiniz kadar sıcak ve gevrek yapabilirsiniz.

Herşeyin Tadını Arttırın

Yemeklerden bahsetmişken, akıl dolu hapishane tarifleri ve yemek pişirmeye ait püf noktaları muhtemelen kendi başına bir hikaye olabilir. Twitter’daki insanlara, hapiste öğrendikleri pük noktalarını sorduğumda, birçoğu yemekle alakalı cevaplar verdi.

İşte bazı ipuçları:

Pilav pişirirken su yerine elma suyu kullanın, bu hem pilava lezzet katıyor ve hem de hızlı, ekonomik ve kolay.

Kahve kupasını veya bir kabı kullanarak ufalanmış oreo kurabiyeleri ve sütle pasta yapabilirsiniz.

Bir plastik torbaya sıcak su doldurup birkaç dakika havluya sararak erişte pişirebilirsiniz.

Erişte Paketleri ve Cheetos Mini kutuları. Bunlar hapishane burritosu denilen şeyi yapmak için kullanılır. En güzeli Cheetos un yarısını yiyorsunuz, geri kalanını bir torbada eziyorsunuz, sonra erişte paketinin yarısına ezilen cheetos ları atıyorsunuz ve cheetos kutusuna biraz sıcak su ekliyor sonra sallıyorsunnuz. En son ağzını kapatıp katlıyorsunuz. 5 ila7 dakika bekletiyorsunuz. Torbayı açtığınızda küçük peynirli şehriye burritosu şeklinde bir şey ortaya çıkıyor. İnsanlar bu yöntemi kullandılar çünkü hapishaneye kase sokamazsınız. Eğer erişte hayatınızın bir parçası ise ve lezzetli bir değişikliğe ihtiyaç duyuyorsanız, bu aslında garip şekilde lezzetli oluyor.

Bunların hepsi, yurtta yaşayanlar ve yemeğe fazla parası olmayan ya da tembel olanlar için gayet kullanışlı tüyolar olabilir. Keyfini çıkarın!

Zaman bilgileri:

4:26 Mükemmel oval

6:07 Saç maşası olarak tuvalet rulosu

7:06 Cezaevi yemeği

10:55 Donuk tırnaklar için ezilmiş tebeşir
__________________________-

5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: https://goo.gl/988RDr
Olumlu bak kanalına abone olmak için: https://goo.gl/aoVCYZ

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.