«



ÇILGIN PRATİK FİKİRLER

Bu kendin yap çamaşır makinesi küçük evler, seyahat, kamp yapanlar veya sadece düşük karbonlu bir yaşam sürmek isteyenlerin kolayca yapıp kullanacağı bir tasarım!

Kamp yapmaya bayılırım ancak ev yaşamıyla ilgili en çok özlediğim ama kamp alanında yer olmadığı için yanıma alamadığım şey çamaşır makinesiydi. Bu nedenle, çoğu zaman çamaşır yıkamak için kova kullandım, havanın çok kötü olduğu zamanlarda da kirlilerimi en yakındaki paralı çamaşırhaneye götürdüm!

Benim için bu çok büyük bir sorun olmadı, çamaşırları elde yıkamak fiziksel anlamda bir emek gerektirse de bu durum beni sadece bir kez giydiğim kıyafetler de dahil çamaşırları olduğu gibi makineye atıp yıkamaktansa sadece gerçekten kirli olanları yıkamaya teşvik etti. Ayrıca, çamaşırlardan çıkan gri suyu tekrar toprağa dökme imkanı yakaladım hatta elektrikli çamaşır makinesi aldıktan sonra bile suyu verimli kullanma adına hala böyle yapıyorum.

Herhangi bir nedenden dolayı çamaşırları elinizde yıkamayı tercih ederseniz çok az bir para ödeyerek siz de bu kendin yap çamaşır makinesini kurabilirsiniz tüm ihtiyacınız olanlar bir matkap ve matkap uçları. Bu tasarıma bayıldım çünkü ikinci bir kova ekleyerek suyun çamaşırların her yerine temas etmesini sağlıyorsunuz (ayrıca suyu boşaltma ve durulamayı da kolaylaştırıyor), aynı zamanda bu tasarım üzerinde bir kapakla kullanıma da uygun.

Su taşımak için yaklaşık 15-20 litrelik kovalardan edinmelisiniz, para ödemek istemezseniz pastane, kafeterya (okul hastanelerdeki), restoran ve lokanta çalışanlarından isteyebilirsiniz çünkü buralar yiyecekleri böyle büyük kutu ve tenekelerde alır ve içindeki kullanıldıktan sonra bunlar geri dönüşüme atılır. Salatalık veya lahana turşusu için kullanılan kovaları iyice temizleyin tabi eğer isterseniz…

Dün evde temizlik yaparken “Neden matkap fırçası yapmıyorum ki?” diye düşündüm.

Matkap fırçası yapmak için gerekli malzemeler: Matkap, conta, cıvata, uzun somunlu vida ve fırça başı.

Somunlu vidayı, vidanın ucu fırçanın üzerinde kalacak şekilde fırça başına geçirin. Fırçanın diğer ucuna contayı takın ve somunla sıkılaştırın. Pense yardımıyla iyice sıkın. Ama dikkat edin çok sıkmayın çünkü plastik fırça başları kolayca kırılabilir. Daha sonra da fırçayı vidayla matkaba takın.

Temizlik için, bir kaba veya kovaya sıcak suyla bulaşık deterjanı doldurun (istediğiniz farklı bir temizlik malzemesi de kullanabilirsiniz). Fırçanın tamamını değil sadece ucunu suya sokup çıkarın!

Son olarak matkabı çalıştırın ki işin zor kısmını sizin yerinizeı o halletsin!

ZAMAN BİLGİSİ:

2:14 Güvenli doğrama
5:52 Tuvalette rahatlık
8:08 Kovadan çamaşır makinesi
9:47 Matkapla temizlik
11:28 Evde kola makinesi

___

5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: https://goo.gl/988RDr
Olumlu bak kanalına abone olmak için: https://goo.gl/aoVCYZ

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.