«



FOTOĞRAF ÇEKİMİ İÇİN TÜYOLAR

Çoğu fotoğrafçı için çekim yapmanın en zor kısmı karşısındaki kişiye poz verdirmektir. İşin teknik tarafı nispeten daha kolay öğrenilebilir. Sevdiğiniz pozlara göre zamanla bir tarz edinirsiniz. Ancak karşınızdakinin doğru şekilde poz vermesini sağlamak, onu yönlendirmek ve yakalamak istediğiniz ifadeleri vermesini sağlamak başlı başına bir sanattır.

Deneyimli modellerden ziyade sıradan yani halktan kişilerle çekim yaparken bunu başarmak oldukça güçtür. Bu videomuzda, fotoğraf çekerken sizin ve modelinizin işini kolaylaştırmak için bu süreci mümkün olduğunca basit şekilde anlatmaya çalıştım.

Her şey birkaç kurtarıcı yani insanların %90’ında iyi duracak pozlarla başlıyor. Bu pozların hepsi olmasa da en azından bazılarının çekim yaptığınız kişilerde işe yarayacağını garanti ediyoruz. Bunlar Facebook veya değişik sosyal medya platformlarında sıklıkla karşılaştığınız pozlardan örnekler yani bir nevi şablon pozlar. İşin gerisi ise bu pozlardan yola çıkıp kameranız önündeki kişiye en uygun pozları geliştirmekten ibaret.

Hadi şu klasik “el kalçada” pozuyla başlayalım.

Eğer bu duruşu yapabilirseniz sırf bu duruşla pek çok farklı şekillerde poz verebilirsiniz.

Açıkça ve basitçe anlatıldığında aslında bunu yapmak çok kolay. Ancak, çoğu fotoğrafçı belli bir poza odaklanıyor hatta başka pozlar da olduğunu unutuyor. Kesinlikle, pek çok poz verme şekli var!

Deneyim kazandıkça, çekim yaptığınız modelleri yönlendirmeniz daha kolay olacak. Modeliniz için en iyi pozun ne olduğunu ilk bakışta anlayacaksınız. İşiniz kolaylaşacak! Ama yeni başlıyorsanız, standart pozların değişik şekillerinden daha iyisini yapamazsınız.

Bunlar, hiç değilse, bazı pozların bazı kişilerde diğer pozlardan neden daha iyi durduğunu anlamanıza yardımcı olur. Başarılarımızdan ziyade hatalarımızdan ders çıkarmak çok daha kolaydır! Bunu aklınızdan çıkarmayın! ; )

ZAMAN BİLGİLERİ:

2:18 Mükemmel fotoğraf için tüyolar

3:35 Yüz yogası

5:55 Kayan çoraplara çözüm

7:16 Gömlek+külot=rahat kıyafet

________________________

5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: https://goo.gl/988RDr
Olumlu bak kanalına abone olmak için: https://goo.gl/aoVCYZ

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.