«



HERKESİN BİLMESİ GEREKEN GIDA TÜYOLARI

Elmaların üzeri, onları parlak ve uzun süre taze tutan bir cilayla kaplıdır. Elmalardaki cilayı daima ılık su altında yıkayarak temizleyin.

Bir bardağa sarı gazoz döküp, içine beyaz bir peçete koyun ve karıştırın. Renklendirici beyaz peçeteye geçecektir. Gazozların renklendirici ve kimyasallarla dolu olduğunu unutmayın.

Birkaç damla iyot, satın aldığınız mayonezin doğal olup olmadığını gösterecektir. Aynı deneyi süzme peynirle de yapabilirsiniz.

Tereyağını margarinden ayırmanın basit bir yolu var—bir bardağa sıcak su dökün ve biraz tereyağı koyun. Yüksek kaliteli tereyağı krema veya sütten yapıldığı için, suda eriyecektir.

En sevdiğimiz yiyeceklerin ne kadar şeker içerdiğini hiç düşündünüz mü? Biz şeker miktarlarını hesapladık ve sizinle paylaşmaya hazırız:

Nutella—18 küp şeker

Pringles—1,5 küp şeker

Red Bull—7 küp şeker

Coca Cola—10 küp şeker

Dünya Sağlık Örgütünün günde 30 gr’dan fazla şeker tüketmemeyi tavsiye ettiğini unutmayın.

Bonus olarak, sizinle birkaç hayret verici tarif paylaşıyoruz. Her yemek için harika bir süsleme olan, vegan havyarı pişirelim! İlk önce, tavaya su koyun, sriracha ve agar ekleyin ve bu içerikleri karıştırın. Sonra, uzun bir bardağı bitkisel yağla doldurun ve buzdolabına koyun. Agar ve sriracha iki dakika ağır ateşte kaynasın. Bitkisel yağ soğuduğunda, bir şırınga alıp, sıcak karışımdan soğuk yağın içine damlalar bırakın. Boncuk şeklinin oluşarak bardağın dibine çöktüklerini göreceksiniz. Yağı inci tanelerinden ayırmak için suyla yıkayın.

Siyah dondurma bugünlerde çok popüler ve evde yapılması da çok kolay! Ağır krema, şeker ve aktif kömürü geniş bir kâseye koyun. Karışımı çırpın ve kuru buz ekleyin. Ve tekrar karıştırın. Afiyet olsun!

ZAMAN BİLGİLERİ:
00:16 Elmaları daima yıkayın
01:35 Balın doğal olup olmadığını nasıl kontrol edersiniz
04:06 Daha az şeker yiyin
05:57 siyah dondurma tarifi
06:43 Beyaz çilek
07:21 Vegan havyar tarifi

5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: https://goo.gl/988RDr
Olumlu bak kanalına abone olmak için: https://goo.gl/aoVCYZ

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.