«



KUM SANATI BÜYÜSÜ

Kum sanatı son günlerde son derece popüler bir sanat türü ve çok çeşitli şekillerde yapılabiliyor: ellerinizi kullanarak temiz kumla harika desenler yaratabilir, çocuklarınızla renkli kumlarla resimler yapabilir hatta ışık kutusuna çubuklarla resimler çizebilirsiniz.
Bugün, sizler için, kumla adeta meditasyon etkisi yaratan girdap, çiçek ve gül yaprağı şekillerini nasıl yapacağınızı anlatan bir rehber hazırladık. Bu desenlere aynı zamanda mandala olarak da adlandırılıyor. Bu desenleri yapması gerçekten çok kolay: bu süreç, klasik resim sanatındaki gibi katı kuralları olmadığı için yaratıcılığınızı ve hayal gücünüzü konuşturmanıza olanak sağlıyor. Genellikle şeklin tam merkezinden başlıyorsunuz, bu başlangıç bir nokta veya daire de olabilir, daha sonra bu şeklin etrafında simetrik şekiller ve desenler çiziyorsunuz. Buradaki ana amaç kendini ifade etmek. Mandala yapmak bir tür meditasyon, stres azaltıcı etkinliktir ve sıra dışı düşünmenize de yardımcı olur. Ayrıca, kumla uğraşmak hem rahatlatıcı hem de kinestetik duyguları geliştiren bir aktivitedir.
Bu hesaplı hobiye aileniz de bayılacak ve akşamlarınızı değişik desenler ve şekiller yaratıp yaratıcılığınızı geliştirerek geçireceksiniz.
Bir diğer sıra dışı fikirse evde renkli kinetik kum yapımı. Bunu yapması gerçekten çok kolay: 4 çay kaşığı borik asit, 2 çay kaşığı ofis tipi yapıştırıcı, 1 çay kaşığı renklendirici ve 100 gr kum. Çocuklarınız bu kinetikle saatlerce oynayarak eğlenceli vakit geçirebilirler. Ortalığı batırmadan kumla diledikleri şekli yapabilirler.
Işık kutusu kullanarak muhteşem resimler yapmak için irmik ve gıda boyasını karıştırın. Işıkları beyaz plastik bir kutunun içine yerleştirip bunu tuval olarak kullanın. Bu teknik 1-3 yaş arası çocuklar için mükemmel ve oldukça da güvenlidir. İşte şimdi çocuklarınız birer sanat eseri yaratmakla meşgul olacaklar!

ZAMAN BİLGİLERİ:
01:09 Büyülü mandala çiçek
04:30 Oryantal girdaplar
06:01 Kum sanatıyla güneş
09:44 Kendin yap kinetik kum
10:48 İrmikle resimler

5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: https://goo.gl/988RDr
Olumlu bak kanalına abone olmak için: https://goo.gl/aoVCYZ

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.