«



EVDE YAPABİECEĞİNİZ BASİT SU HİLELERİ

Bilim çok keyifli olabilir! Bir parti sırasında arkadaşlarına gösterebileceğiniz bazı hileler hazırladık. İşte karşınızda misafirlerinizi etkileyecek su hilelerinin bazıları! Tüm bu hileleri evinizde bulunan şeylerle yapabilirsiniz! Haydi başlayalım!

Plastik bir şişeye su koyun. Bardağı ıslak bir kumaş ile kaplayın ve bir lastik yardımı ile sabitleyin. Şişeyi çevirin ve suyun akmadığını görün. Bu hilemizin sırrı suyun yüzey gerilimi!

Şimdiki deneyimiz çocuklar için harika! Bir parça alüminyum folyo alın ve bir markerle ufak bir örümcek çizin. Örümceğin üzerine biraz su dökün, bir pipet alın ve örümceğe üfleyin. Başka bir örümcek daha çizin ve yarıştırmaya başlayın! Hareket ediyorlar!

Sıradaki hilemizi yapmak için 2 adet birbirinin aynısı bardağa, gıda boyasına, suya, yağ esansına, sabuna ve ince bir plastiğe ihtiyacınız olacak. Yağ esansını ve gıda boyasını ilk bardağa dökün, ikinci bardağa da su ve sabunu koyun. Plastik kartı ikinci bardağın üzerine koyun ve birazcık bastırın. Bardağı hızlıca ters çevirin ve ilk bardağın üzerine yerleştirin. Sihri kendi gözlerinizle görün!

Paylaşmak istediğimiz başka bir deney ise bir hayli havalı! Boş bir kupaya su koyun ve mikrodalga fırında 8 dakika ısıtın. Sonra bu suyun içine bir kelem koyun. Evet, suyun kaynadığını göreceksiniz! Bu hileyi yapmak için bir bıçak veya şeker de kullanabilirsiniz.

Daha fazla havalı deney görmek ve bilimin sıkıcı olduğu hakkındaki fikirlerinizi değiştirmek için videomuzu izleyin!

ZAMAN BİLDİRİMLERİ:

00:09 Mikrodalga fırının sihri

01:16 Bengal ışıkları ile hileler

02:02 Yarışan örümcekler

05:49 Basit bir alevli hile

10:22 KY kar küresi

5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: https://goo.gl/988RDr
Olumlu bak kanalına abone olmak için: https://goo.gl/aoVCYZ

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.