«



Özellikle genç erkeklerde sıkça görülen kıl dönmesi ya da diğer adıyla Pilonidal sinus nedenleri arasında birçok etken sayılmaktadır. Tabii ki sadece erkeklerde değil, kadınlarda da kıl dönmesi görülebilir. Bu konuda uzman isimlerden olan genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Seher merak edilen soruları yanıtlıyor.

Kıl Dönmesi Neden Olur?
Sorusunun birden fazla cevabı bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse hormonal, genetik ya da insanların meslekleri ile alakalı olabilir. Uzun süre oturmak zorunda kalan insanlar daha risklidir.

Tabii ki yetersiz hijyende kıl dönmesi oluşumunda önemli bir etkendir. Aynı şekilde saç dökülmesi problemi olan insanlarda yüksek riskli gruplar arasında yer alır.

Kıl Dönmesi Vücudun Neresinde Görülür?
Sorusunun cevabı %95 oranında kuyruk sokumu bölgesi olmaktadır. Anüsün biraz yukarısı olarak tarif edilen kuyruk sokumu bölgesi kıl dönmesinin en sık görüldüğü yerdir. Oldukça nadir görülmekle birlikte göbek deliği de kıl dönmesi için olasıdır.

Kıl Dönmesi Nasıl Anlaşılır?
İlk başlarda yeteri kadar belirti ve şikayet olmayabilir. Fakat dikkatli bakarsanız cilt üzerinde giriş delikleri dediğimiz kılların cilt altına girdiği delikler fark edilir. Aynı şekilde ilerleyen zamanlarda birde daha belirgin olan apse çıkış deliği fark edilir.

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.