1. Anasayfa
  2. Nasıl Çıkar?
  3. Türkiye Şeker Fabrikaları depremzede üreticiden aldığı limonlarla al/sat yapıp bakın nasıl kâr etti!

Türkiye Şeker Fabrikaları depremzede üreticiden aldığı limonlarla al/sat yapıp bakın nasıl kâr etti!

«



Bugün bir takipçimiz tarafından Migros mağazalarındaki Hatay Arsuz limonlarının hatalı HKS etiketleri tarafımıza gönderildi. Bu etiketlerde ürünlerin alış fiyatı 0₺ olarak görünürken, tedarik edildiği yer ise hatalı etiket sebebiyle Mersin olarak çıkıyordu. Takipçimizin dikkati sonrasında yaptığımız yayınlarla Migros tarafından hızla yapılan kontrollerle hatalı HKS etiketleri değiştirildi. Ortaya çıkan tabloda ise bambaşka bir skandal ortaya çıktı!
HKS sistem verilerine göre Hatay Arsuz’dan satın alınan limonlar, Migros tarafından beyan edildiği gibi 9,5₺’ye değil, 11₺’ye alınmıştı. Sevkiyat masraflar ve mağazacılık giderleri sonrasında depremzede üreticilerden alınan bu ürünler Migros tarafından zararına satılıyordu. Migros, depremzedelerin ürünlerini satın alarak onlara destek olma sözünü tutuyordu. Fakat detaylara bakıldığında bu ürünlerin depremzede üreticilerden alınıp Migros’a Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından %57 kâr ile satıldığı anlaşıldı.
HKS sistemi kayıtlarına göre Türkşeker, depremzede üreticiden 7₺’ye aldığı ürünleri 11₺’ye Migros’a sattı. Yani hal içinde al/sat – diğer tabiriyle komisyonculuk yaptı. Daha net ifadeyle %51’i Vakıf Katılım Bankası’na ve %49’u Türkiye Varlık Fonu’na Türkşeker, depremzede üreticiler üzerinden komisyonculuk yaparak kâr etti! #NeYediğiniziBilin

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
https://www.youtube.com/channel/UCLMlZMw7vP9JlA76nIeTkdQ/join

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.