1. Anasayfa
  2. Ülkeler Hakkında
  3. Erdoğan hakkında şok iddia…Fransa ve Rusya’dan Afrin açıklamaları…Bir zam da tünele…KHK ihraçları…

Erdoğan hakkında şok iddia…Fransa ve Rusya’dan Afrin açıklamaları…Bir zam da tünele…KHK ihraçları…

«



AHMET NESİN’DEN ERDOĞAN’A
‘Tutuklanmamak için başkan olmaya çalışıyor’

Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutuklanmamak için başkan olmaya çalıştığını söyledi. Nesin “Ben mi direniyorum Erdoğan mı” başlığıyla yayımladığı yazısında ‘Tutuklanmamak ve arkadaşlarımın tutuklanmaması için direniyorum. Benim durumumda çok arkadaşım var ama biri daha var tutuklanmamak için direnen, o da Recep Tayyip Erdoğan. Ben insanlar yaşasın diye direnirken, Erdoğan insanlar ölebilir, yeter ki ben ve ailem yaşasın diye direniyor. Erdoğan tutuklanmamak için başkan olmaya çalışıyor.’ sözlerini kullandı.

RUSYA’DAN TÜRKİYE’YE AĞIR SUÇLAMA
‘Afrin operasyonunda siviller dahil yüzlerce kişi hayatını kaybetti’

FRANSA’DAN AFRİN UYARISI
Türkiye’nin Afrin operasyonu işgale dönüşmemeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Türkiye’nin Afrin’de düzenlediği operasyonunun 10 günlük bölümünde aralarında sivillerin de bulunduğu yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Moskova’nın kaygılarını’ dile getiren Zakharova, Suriye’nin birliğinin ve toprak bütünlüğünün desteklenmesine yönelik tutumlarının da devam ettiğini vurguladı. Fransa’dan da, ‘Türkiye’nin Afrin operasyonu işgale dönüşmemeli’ uyarısı geldi. Le Figaro gazetesine konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Eğer bu operasyon teröristlere karşı mücadeleden çıkıp bir işgal operasyonuna dönüşürse bizim için büyük bir sorun haline gelir” diye konuştu. Macron’un açıklamalarına cevap veren Başbakan Binali Yıldırım, “İşgal mantığı içinde hareket etmiyoruz’ sözlerini kullandı.

BOZDAĞ İCRAATLARINI AÇIKLADI
‘110 bin 778 kişi ihraç edildi’
Sadece 3 bin 500’ü geri dönebildi!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çıkarılan KHK’lar ile 110 bin 778 kişinin ihraç edildiğini açıkladı. Bu süreçte sadece 3 bin 604 kişinin görevlerine iade edildiğini söyleyen Bozdağ, cezaevlerinde ByLock mağduru kalmadığını öne sürdü. OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonuna 105 bin 151 kişinin müracaatta bulunduğunu da belirten Bozdağ, şimdiye kadar bin 562 kişi hakkında karar verilebildiğini itiraf etti ve bu kararlardan sadece 41’inin ‘kabul’, diğerlerinin ‘ret’ içerdiğini açıkladı.

AVRASYA TÜNELİNE BÜYÜK ZAM
Otomobiller için tek yön geçiş ücreti 21 TL oldu
Garanti tutmadı 120 milyon TL’yi vatandaş ödeyecek!

Avrasya Tüneli’nden geçiş ücretlerine yüzde 30’a varan büyük zam geldi. Tek yön geçiş ücreti otomobiller için 16,60 TL’den 21 TL’ye, minibüsler için ise 24,90 TL’den 31,50 TL’ye yükseltildi. İlk yıl günlük ortalama 45 bin araç geçen tünelde hazinenin verdiği garanti 68500 sayısı tutturulamamıştı. 120 milyon liraya denk gelen aradaki büyük fark yine vatandaşın cebinden ödenecek.

GÖZ GÖRE GÖRE İŞKENCE
KHK ile kapatılan üniversite çalışanlarına meydan dayağı!

AKP iktidarının çıkardığı kanun hükmünde kararname ile kapatılan Uluslararası Akdeniz Üniversitesi eski çalışanları Sedat Göçen ve Ahmet Gödük’e işkence ile muamele edildiği ortaya çıktı. Antalya’da yaşanan olayda 3 araçtan inen polislerin, gözaltına almak istedikleri Göçen ve Gödük’e 1 saat boyunca dayak attıkları halkın ve esnafların gözleri önünde gerçekleştirilen işkence sonrasında Sedat Göçen’in rahatsızlandığı belirtiliyor. Tutuklanan iki vatandaşın 15 günlük gözaltı süresinde de Antalya Meydan Polis Merkezi’nde aç bırakıldıkları, masum başka insanları da gözaltı ve tutuklama işlemlerine maruz bırakmak için itirafçı olmalarının istendiği ve hukuk dışı muameleye maruz bırakıldıklarına ilişkin bilgiler bulunuyor.

https://patreon.com/30artitv

https://facebook.com/30artitv
https://instagram.com/30artitv

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.