Benim Anasayfam

2024 Yaz Tatili Maliyetleri Kaş Antalya / Kaş Gezilecek Yerler

1718588120_hqdefault.jpg



Herkese yeni bir videodan merhabalar!

Bu videoda 3 günlük kaş tatili yaptık. Bütün güncel fiytaları gezilecek yerler ve denize girilecek sahiller sizlere paylaşmak istedik.

Yüzölçümü 2.231 km²’dir. Batıda Eşen Çayı ile Muğla’nın Seydikemer ilçesinden ayrılır. Doğuda Demre kuzeyde ise Elmalı ilçelerine komşudur. Akdeniz’de tam karşısında, 2.100 m mesafede Yunanistan’a bağlı Meis Adası bulunur. Antalya il merkezine 189 km mesafede yer alan Kaş’ın sahil uzunluğu 70 km civarındadır.

Kaş’ta Akdeniz iklimi hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Deniz seviyesinden 700 m yüksekliğe kadar Akdeniz iklimi etkisi görülür. Yüksek kesimler ise karasal iklim etkisindedir. Kaş Kasabası yazın Akdeniz sahillerimizin gündüzleri en serin yeridir. Ayrıca yazın nem oranı açısından Akdeniz kıyı şeridinin en düşük değerlerine sahiptir.

Kaş halkı geçimini yaz aylarında turizm amaçlı pansiyon, otel ve motel işletmeciliği yaparak sağlamaktadır. İlçe halkının çoğunun yayla köylerinde toprakları mevcuttur. Ova ve yaylalarda yurdumuzun önemli yaş sebze, meyve ve çiçek üretimi yapılmaktadır. Kış aylarında da üretim seralarda yapılarak içte ve dışta pazarlanmaktadır. Yine yüksek ve dağlık yerlerde elma üretiminde önemli bir tarım girdisidir. Aynı zamanda balıkçılık da önde gelen geçim kaynaklarındandır

Herkese iyi seyirler dileriz!

#kaş antalya
#antalya kaş
#antalya kaş gezilecek yerler
#antalya gezilecek yerler
#kaş turkey vlog
#kas
#antalya
#hidayet koyu
#kaş gezisi
#kaş plajları
#kaş halk plajı
#kaş city center
#kaş belediyesi
#kas turkey vlog
#kaş gezilecek yerler

Bizi instagram’dan takip etmek istiyorsaniz: https://instagram.com/adostatilde

source

Exit mobile version