Benim Anasayfam

2024 ARALIK MI?2025 OCAK MI? EMEKLİLİK DİLEKÇESİ NE ZAMAN VERİLMELİ? FARKLAR 7 AĞUSTOSTA HESAPLARDA

1723064781_maxresdefault.jpg



İŞ KAZASI 3 GÜN İÇİNDE BİLDİRİLMELİ
YILLIK İZİN HAKKI ÇALIŞMA YILINA GÖRE DEĞİŞİR
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIK 12.500 TL
EMEKLİ AYLIK FARKLARI 7 AĞUSTOS 2024 GÜNÜ HESAPLARDA
PARİS OLİMPİYATLARINDA BAŞARILI OLANLARA EMEKLİLİK HAKKI
AYLIK DİLEKÇESİ NE ZAMAN VERİLMELİ?
EMEKLİ AYLINIĞIZI NELER ARTIRIR?
SGK PRİM TAHSİLATLARINI HIZLANDIRDI
* ABONE OLMAYI UNUTMAYINIZ *

FACEBOOK: /KarahalilogluEmeklilik
YOUTUBE: /@karahalilogluemeklilik
İNSTAGRAM: /karahalilogluemeklilikmerkezi/
X HESABI: /KarahalilogluE

İŞLEM TAKİBİ İÇİN:
KARAHALİLOĞLU EMEKLİLİK MERKEZİ
ANKARA MERKEZ OFİSİMİZ: + 90 312 229 66 63-64
AYDIN OFİSİMİZ: + 90 552 259 76 50
Sosyal güvenlik alanında bilgilendirme
TORBA YASADAN BEKLENTİLER. BAĞ-KUR 7200 GÜN TORBADA MI BORÇLANMALARDA YAPILAN YANLIŞLIKLAR VE YENİ YIL ÖNCESİ YAPILMASI GEREKENLER 80 MADDELİK TORBA YASA MECLİSTE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR…BAĞ-KURLULARIN 7200 BEKLENTİSİ ÇÖZÜLECEK Mİ?..7200 GÜN BAĞ-KUR KİMLERİ KAPSAYACAK?.. YENİ YILDAN ÖNCE BORÇLANMAK NEDEN ÖNEMLİ?.. YAPILAN HATALAR NASIL DÜZELTİLİR?..
EMEKLİLİKTE YANLIŞ BİLDİKLERİMİZ VE DOĞRULARI Avrupalı Türkler başta olmak üzere ülkemizde yaşayanlarda sosyal güvenlik alanında kirli bilgiden dolayı yanlış bilgi sahibi. Bazen bu bilgiler kulaktan kulağa dağılıp doğru gibi belleklerimize yerleşmekte.
– Emekli aylığı hesabında fazla gününüz olması aylığınızın yüksek olacağı anlamına gelmez.
– Emekli aylığı hesap edilir iken son 3.5 yılın yüksek yatırılması aylığın bu yıllara göre bağlanmaz. Tüm yıllardaki kazançlara göre hesap yöntemi vardır.
– Sözleşmeli ülkede çalışıyor ve işsizlik alır iken ülkemizde yatırdığınız BAG-KUR tarım, SSK Tarım ve isteğe bağlı primleriniz geçersizdir. İsteğe bağlı prim ödeme konusunda İsviçre, Fransa, İngiltere ve İsveç hariç tutulmuştur, çakışma olmaz.
– Yurtdışı borçlanma ödeme sonrası emeklilik yaşınız geldiği halde SGK Kurumuna aylık başvurusu yapmamış iseniz aylık bağlanmaz. Ülkemizdeki sistemde kişi başvurusu olmadan SGK Kurumu kendiliğinden aylık bağlamaz.
-Yetim aylığı alan sözleşmeli ülkede çalışır ise aylığı durdurulur. Halbuki genel kanı yurtdışında çalışmanın yetim aylığına engel olduğu yönündedir.
– Sözleşmeli ülkeden alınan maluliyet aylığı ve rapor otomatik olarak ülkemizde aynı derecede kabul edilmez. Yeni bir rapora gerek olmadan SGK hekimleri inceler ve Türk mevzuatına göre karar verir. -Ülkemizdeki staj sigortası emeklilik yaşı, günü ve süre konusunda başlangıç sayılmaz.
– Ülkemizde veya yurtdışında çalışma sonrası yaş düzeltmesi yapılmış ise yaş değişikliği erken emekli olmanıza vesile oluşturmaz.
-Dul aylığı alanların yurtdışında sınırsız olarak çalışma ve ülkemizden de aylık alma imkanları vardır.
-Dul aylığı almak için eşlerin farklı statüde emekli olma şartı yoktur. Her ikisi de aynı statüden emekli olsa dahi diğeri vefat ettiğinde hem kendi aylığını hem eşinden dul aylığı alır.
– Emekli aylığı bağlanmış ise borçlanmadan vazgeçip paranızı geri isteme hakkınız bulunmamaktadır.
– Emekli aylığı bağlanmadan önce yurtdışı borçlanma, askerlik ve doğum borçlanmadan vazgeçme imanınız vardır.
-Yurtdışı borçlanmada ödemenin bir kısmını alma diğerinin SGK Kurumunda alma imkânı yoktur. Ancak değişik zamanlarda birkaç defa borçlanma yapmış ve ödemiş iseniz bu durumda biri veya birkaçını alabilirsiniz.

source

Exit mobile version