Benim Anasayfam

MEYVE VE SEBZELERİN KABUKLARINI SAKIN ATMAYIN SAĞLIK İÇİN ÇOK FAYDALI

1724611073_maxresdefault.jpg



Meyve kabukları, çoğumuzun genellikle çöpe attığı ancak besin değeri açısından en zengin olan kısımlardır. Meyve kabuklarını değerlendirerek hem israfı azaltabilir hem de beslenmenize ekstra vitamin ve mineraller katabilirsiniz.
Doğadaki Sağlık ekibi hangi meyve ve sebze kabuklarının çöpe atılmak yerine tüketilebileceğini sizler için araştırdı ve bu videoyu hazırladı.
İyi seyirler ve lütfen kanalımıza abone olmayı unutmayınız.
İnternette insanlar, hangi meyvelerin kabuğu faydalı, muz kabuğunun faydası var mı, salatalık kabuğuyla yenir mi ve hangi meyvelerin kabukları çöpe atılamamalı gibi sorulara cevap arıyorlar.
Sindirim ve boşaltım sistemimizin en büyük destekçilerinden olan, bu sayede hazımsızlıktan tutun da kilo problemlerine kadar birçok konuda vücudumuzun yardımına koşan besin liflerinin büyük bir kısmı, sebze ve meyvelerin içinde değil kabuğunda bulunuyor. Siz o kabuğu soyup attığınızda ise kendinize hiç farkında olmadan kötülük yapmış oluyorsunuz.
Meyve ve sebzelerin sadece kendileri değil, kabuklarının da faydalı olduğuna dikkat çeken bilim insanları, özellikle meyve kabuklarından yapılan çayların sağlığa olan katkılarına dikkat çekiyor.

ARAMALAR:
Meyve kabukları Soyulmalı mı?
Hangi meyvenin kabuğunun faydaları?
Salatalık kabuğuyla yenir mi?
Şeftali kabuğu yenir mi?
Havuç kabuğu ile yenir mi?
Hangi meyvenin kabuğunun faydaları?
Hangi meyve kabukları yüze sürülür?
Meyve kabukları Soyulmalı mı?
Hangi meyveler kabuğuyla yenir?
Muz kabuğunun faydası var mı?
Elma kabuğunun faydası var mı?

DOĞADAKİ SAĞLIK KANALINI SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ:
FACEBOOK: https://www.facebook.com/saglikdogadakisaglik
BLOG: https://dogadaki-saglik.blogspot.com
TWITTER: https://twitter.com/Dogadaki_sifa
INSTAGRAM: https://instagram.com/dogadaki_saglik?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

BUNLAR ÇOK ÖNEMLİ:
Hekiminizin önerdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız. Unutmayınız ki, hastalık yoktur hasta vardır. Her hastalığın seyri insandan insana değişir. Teşhisi koyacak olan ancak, bir hekimdir. Bu doğal bitkilerin yardımcı ve destekleyici olduğunu unutmayınız.

UYARI: Bu bilgiler sağlık siteleri ve sağlık kitaplarından faydalanılarak hazırlanmıştır. Hiçbir şekilde doktor tavsiyesinin yerine geçmez.

source

Exit mobile version