«



Bir sivrisinek ısırdığında, ısırdığı bölge neden çok felaket kaşınır. Sivrisinekler sizin kanınızı emmek için deriyi delmeye başladıklarında kan emecekleri alanı uyuşturmak ve kanın pıhtılaşmasını önlemek için protein yüklü bir tükürük salgılamaya başlarlar. Fakat bu vücudunuzun bağışıklık sistemini tetikler. O andan itibaren bağışıklık sisteminiz tarafından yok edilmeye çalışılan bu salgılar, belirli bir zaman sonra o bölgede kaşıntıya ve şişliğe neden olur. şunu fark etmişsinizdir bütün ısırıklar eşit derecede kaşınmaz bazıları çok kaşınırken bazılar daha az kaşınır işte bunun sebebi de sivrisineğin emdiği kan miktarı ile alakalıdır yani bir sivrisinek sizden doyacak kadar kan emdiğinde kanın yanında bıraktığı o salgıyı da emer ve bu nedenle çok kaşıntı olmaz.

Why does the bite itch so badly when a mosquito bites? When mosquitoes pierce the skin to suck your blood, they start to secrete a protein-laden saliva to numb the area and prevent the blood from clotting. But this triggers your body’s immune system. From then on, your immune system tries to destroy these secretions, and after a while they cause itching and swelling in the area. You may have noticed that not all bites itch equally. some itch a lot, some itch less. the reason for this is related to the amount of blood that the mosquito sucks, so when a mosquito sucks enough blood from you, it sucks the secretion that it leaves along with the blood and therefore it doesn’t itch so much.

selam öncelikle bu kanalda bizler bilgi videoları, bilim videoları, eğlenceli bilgiler ve daha fazlasını paylaşıyoruz. Doğru bilgi ve bilimsel videolar arıyorsanız bu kanal tam size göre. O zaman hemen abone olun ve sonraki videoları kaçırmayın.

source

Bir Cevap Yaz

cakir Hakkında

Bir Cevap Yaz

Yorum yapabilmek için girişyapmalısınız.